Години наред ЕС плащал на босове от сицилианската мафия милиони

...
Години наред ЕС плащал на босове от сицилианската мафия милиони
Коментари Харесай

Коза Ностра с милиони от еврофондове, минали и през България

Години наред Европейски Съюз плащал на босове от сицилианската мафия милиони евро под формата на фондове за развиване на земеделието. Те обаче били предопределени за фиктивни терени. Тази машинация беше разкрита от Финансовата армия и карабинерите на град Месина при следствие на локалната дирекция “Антимафия ”. Според в. ”Република ” част от милионите минали през непознати сметки в България и Литва.

94 заповеди за арест бяха издадени и 48 от обвинените са към този момент в пандиза. Сред тях са босовете на клановете Бонтемпо Скаво о Батанези от зоната на Неброди. 194 души са разследвани. Сред тях са нотариус от Агридженто и десетина чиновници на центровете за аграрни помощи, вкл.и кметът на Торторичи. Всички те били съдружници при оформянето на документите за Европейски Съюз. Фирмите, свързани с босовете, желали помощи за земеделие, декларирайки, че имат част от терени, с които в реалност не разполагали. Никой обаче не се потрудил да направи инспекции. Според управляващите става въпрос за колосална машинация, която можело да бъде спряна с контролни инспекции.

Между 2010 и 2017 година Европейски Съюз налял над 10 млн.евро в сметките на 151 аграрни компании и част от парите отишли към България и Литва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР