Годината завършва с още един дълго чакан ден за една

...
Годината завършва с още един дълго чакан ден за една
Коментари Харесай

Влак “Марица“ тръгна по маршрута на теснолинейката

Годината приключва с още един дълго чакан ден за една концепция, която най-накрая е реалност. Тръгна най-новият трен по теснолинейката - " Марица ", отлаган една година заради дълготраен дефицит на локомотиви - заяви Кристиан Ваклинов от Гражданско съдружие " За теснолинейката ". - И пасажери не липсваха. Тепърва ще се множат и ще потвърдят смисъла на тази оригиналност! 

Влакът се явява промеждутъчен на сегашните влакчета от Септември в 08:50 и 12:45 ч., и отпътува в 10:50 ч. (с връзки от София и Пловдив). Преминава през Велинград в 12:28 ч. и доближава най-високата гара на Балканите Аврамово в 13:40 ч. След къс престой потегля назад в 14:00 ч. и в 15:20 е във Велинград - сред сегашните влакове в 13:35 и 17:30 ч. На Септември също има комфортни бързи връзки за София, Пловдив, Стара Загора, Димитровград и Свиленград.

На процедура това е най-удобната алтернатива за най-търсената от туристите разходка - от Велинград до Аврамово и назад, тъй като по този начин престоят на най-високата гара е 20 минути, а до момента трябваше да се чака трен в противоположната посока близо час и половина, което зимата е много неуместно.

Припомняме, че към Малкото влакче се чакат още положителни вести до края на 2022-ра. След двегодишно спиране поради пандемията тази година ще има не едно, а три коледни пътувания, билетите за които към този момент са в продажба. На 17 и 18 декември пуска по колоритната линия, прекосяваща три планини, парен локомотив. А на 26-и следва празничният воаяж, проведен от Гражданско съдружие " За теснолинейката ". Тогава паралелно с пасажерите във вагоните ще пътуват Дядо Коледа и Снежанка, а за най-малките ще има забавни изненади.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР