Годината започна зле за хотелиерите. Частни съдебни изпълнители са обявили

...
Годината започна зле за хотелиерите. Частни съдебни изпълнители са обявили
Коментари Харесай

Скъпарски имоти по родните курорти отиват на тезгяха заради К-19

Годината стартира зле за хотелиерите. Частни правосъдни реализатори са оповестили за продажба 17 хотела, намиращи се в родните курорти, сподели инспекция на Флагман.бг. Общата им стойност е 16 млн. лв..

Това са директните вреди от необслужени заеми поради първия локдаун и сложния летен сезон. Тепърва ще се видят следствията от втория локдаун и слабата зима, предизвестяват икономисти.

Най-скъпият парцел, разгласен за насилствена продажба през обсъждания интервал, е хотел „ Орхидея “ в курортен комплекс „ Чайка “, Варна.

Той е с повърхност от 6940 кв. м и разполага с 65 стаи, осем жилището и една конферентна зала, както и два магазина за промишлени артикули, фризьорски и козметичен салон, ресторант, нощен клуб.

Още четири хотела по морето са оповестени за обществена продажба – хотел във Варна за 334,4 хиляди лева, хотел в Несебър за 329,7 хиляди лева, хотел в Балчик за 392,6 хиляди лева и хотел в село Лозенец, Бургаска област, за 783 хиляди лева

Планински хотели също излизат на тезгяха за обществена продажба. Частни правосъдни реализатори са оповестили за насилствена обмен четири хотела в Смолян и Пампорово, като цената им варира от близо 900 хиляди лева до малко под 180 хиляди лева

Хотели в региони с деен туристически поток също са оповестени за насилствена продажба. 3 хотела във Велико Търново попадат в регистъра на частните правосъдни реализатори от края на ноември до момента. В Ловеч са два и по един в габровското село Геша, в Троян и в Кочериново.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР