Годината преди предстоящите местни избори бе белязана от активизиране на

...
Годината преди предстоящите местни избори бе белязана от активизиране на
Коментари Харесай

Прокурорските обвинения не спряха кметове от местния вот

Годината преди идните локални избори бе белязана от активизиране на прокуратурата против кметове на разнообразни общини и шумни следствия за корупция и злоупотреби, съпроводени с повдигнати обвинявания. След това някои от обвинените кметове бяха пуснати от ареста. Напоследък нещата утихнаха. Страната е в предизборна акция и в нея вземат участие огромна част от кметовете, против които към момента се водят каузи, сподели инспекция на Mediapool.

Показателно е, че всички те се употребяват с поддръжката на партии, които ги издигат за нов мандат.

Без партия зад тила си е някогашният кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, наказана на първа инстанция с най-тежката присъда от 20 години затвор за пожелан рушвет, която в този момент се кандидатира за кмет на София.

За нов мандат се борят кметът на Червен бряг Данаил Вълов, който дни преди вота е върнат още веднъж на поста, кметът на Стрелча Стойно Чачов, сътрудника му в Божурище Георги Димов, а кметът на Созопол Панайот Рейзи оглавява общинска листа.

Обвиненията против тях са за злоупотреби, рушвет, практикуване на закани, подправяне на документи. Всички са на независимост, против разнообразни по мярка парични гаранции. Единствено Десислава Иванчева е под домакински арест и води акцията си от у дома.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР