Годината може и да е 2021, но в топлия юнски

...
Годината може и да е 2021, но в топлия юнски
Коментари Харесай

Европейско първенство по футбол: Всичко, което трябва да знаете за Евро 2020

Годината може и да е 2021, само че в топлия юнски петък (11.06) най-сетне пристигна времето да стартира дългоочакваното ! Година по-късно, след куп премеждия, проблеми и въпросителни, повдигнати в резултат на пандемията " Covid-19 ", най-силният континентален шампионат във футбола най-сетне ще се изиграе в интервала 11-и юни - 11-и юли, а почитателите на най-великата игра чакат с неспокойствие идните 51 борби в 10 определени градове на Стария континент. 
В чест на започващото Евро 2020 и в помощ на почитателите, екипът на сътвори допустимо най-богатия пътеводител/наръчник/гайд, който да послужи на всеки почитател, който чака с неспокойствие борбите сред 24-те тима в шампионата. Тук ще намерите всички детайлности за идното Европейско по футбол - правилник, стратегия, групи, домакини, всички тимове, любимци, изненади, дебютанти, че даже детайлности за топката на Европейското, талисмана и куп други забавни неща към шампионата. Разбира се, за край сме Ви подготвили доста любопитни данни за еврошампионата, върхове, сложени през годините, и даже лека фешън нотка с екипите на Европейското състезание. Всичко, от което имате потребност, ще можете да намерите тук (или да бъдете ориентирани към детайлности по всяка една от темите). Дано сме ви от изгода и прелестно четене! 
Отмяната на Евро 2020  Европейското състезание по футбол трябваше да се организира през предходната година. Турнирът се явяваше годишнина от основаването на конкуренцията през 1960-а година, като това беше и повода целият шампионат да бъде плануван в 12 разнообразни европейски града. Covid-19 обаче обърка сметките в целия свят, а от УЕФА бяха принудени да анулират Евро 2020 поради невъзможността шампионатът да се организира изцяло безвредно. Голяма роля изигра и фактът, че мачовете щяха да се играят пред празни трибуни и това щеше да докара до тежък финансов удар по управителната организация на футбола в Европа. 
Така напролет на 2020-а година от УЕФА оповестиха, че шампионатът ще се организира година по-късно - през 2021, само че шампионатът ще резервира формалното си име - Евро 2020 () - детайлности за . 

Кога се организира?  За благополучие, Covid-19 не е толкоз огромна опасност, колкото беше през 2020 година, тъй че шампионатът ще стартира по проект - на 11-и юни на стадион " Олимпико " в Рим, като Евро 2020 ще бъде намерено с мача Турция - Италия. 
Месец по-късно - на 11-и юли, ще се организира финалната среща в шампионата. Арена на конфликта ще е " Уембли " в Лондон, а за целия интервал на конкуренцията ще се изиграят 51 дуела. 
Домакин на Евро 2020  От УЕФА от дълго време взеха решение, че за 60-годишнината от основаването на шампионата шампионатът ще се организира в няколко европейски града. Въпреки Covid-19, проектът остана същият, като се изключи обстоятелството, че от програмата на Европейското отпаднаха два домакина - Дъблин и Баку. Така мачовете ще се изиграят в 11 разнообразни града на 11 стадиона. Ето ги и тях: 
В нашата специфична секция със   можете да разгледате страхотни галерии на всички игрища. 

Формат на Европейското по футбол 2020  В шампионата вземат участие 24 тима, които се класираха за него посредством квалификационен цикъл. В него участваше и България, само че " лъвовете " отпаднаха в плейофите за класиране на финалния шампионат.
24-те тима са разпределени в 6 групи. Класиралите се на 1-о и 2-о място в груповата фаза не престават към осминафиналите. Към тях ще се причислят и 4-те най-хубави тима, класирали се на 3-о място. 
При тъждество на точките в груповата фаза сред тимовете, напред продължава отборът с по-добър резултат в директния дуел. Ако резултатът е " еднакъв ", идващият индикатор, който ще се гледа, е головата разлика. Ако и тя е равна, напред продължава тимът, отбелязал повече голове. 
Мачовете, както в групите, по този начин и в елиминациите, са без реванши. В елиминациите при еднакъв резултат след 90 минути, ще се играят продължения в две полувремена по 15 минути. Ако няма победител и в тях, тимовете ще извършват дузпи.  
Ключови промени в правилата  Вследствие на сгъстената стратегия във футбола след наложената от Covid-19 пауза от близо три месеца (март - май 2020), УЕФА вкара предписание, което гласи, че всеки тим може да прави по 5 смени на дуел. Това предписание остава в действие и за Европейското състезание по футбол. 
Също по този начин, всеки тим получи правото да повика 26 играчи за шампионата на Стария континент. В групата за дуелите могат да бъдат оповестени 23 имена, само че всеки тим има право на 3 спомагателни " запаси " в разширения състав. 
Правила при съществуване на Covid-19  УЕФА направи няколко ремонти на правилника си, с цел да може да е оптимално несъмнено, че няма да има анулирани мачове на Евро 2020. Ето и какво гласи правилникът, въведен особено поради " Covid-19 ": 
- Ако състезател или група от играчи бъдат сложени в наложителна карантина или самоизолация, заради решение на медицинските управляващи, поради положителен тест против SARS-CoV-2, мачът ще се организира по проект, АКО въпросният тим разполага с най-малко 13 футболисти разполагаем (включително най-малко един вратар). 
- Ако даден тим не може да обезпечи минималната численост от футболисти, поради позитивни проби за " Covid-19 ", срещата може да бъде отсрочена и пренасрочена в идващите 48 часа. УЕФА може да реши да реалокира срещата и на различен стадион, в различен град, в случай че реши, че е належащо. 
- Ако даден мач не може да бъде пренасрочен, Етичната комисия към УЕФА ще заседава в допълнение за решение по отношение на срещата. Най-вероятният излаз в сходна обстановка е тимът, който не може да вземе присъединяване в мача, да бъде осъден със служебна загуба 0:3. 
VAR на Евро 2020  
Въпреки спорните отзиви за потребността от VAR във футбола и неправилната приложимост на системата от съдийските екипи, УЕФА продължава да има вяра в нея. Въпреки че тя не беше част от квалификациите за класиране на Евро 2020, системата ще е в цялостна функционалност на шампионата. 

Групите на Европейското състезание по футбол  Груповата фаза на шампионата ще се организира в интервала 11.06 - 23.06. Мачовете от първите два кръга ще се играят в друг час, до момента в който в последния кръг всяка група ще играе мачовете си едновременно, с цел да бъде спазен феърплеят. Ето и по какъв начин са разпределени тимовете на : 
Група А: Италия, Швейцария, Турция, Уелс Група B: Белгия, Дания, Финландия, Русия  Група C: Австрия, Нидерландия, Украйна, Северна Македония  Група D: Хърватия, Чехия, Англия, Шотландия Група E: Полша, Словакия, Испания, Швеция   Група F: Франция, Германия, Унгария, Португалия  Програма на Европейското състезание по футбол  Както към този момент упоменахме няколко пъти в публикацията, Евро 2020 стартира на 11-и юни с откриваща гала на " Стадио Олимпико " в Рим от 21:00 часа българско време, а първият мач е Турция - Италия (22:00 часа българско време). Ето и по какъв начин са разпределени мачовете по дни: 
Групова фаза (от 11.06 до 23.06 включително)  Осминафинали (от 26.06 до 29.06 включително) Четвъртфинали (от 02.07 до 03.07 включително)  Полуфинали (от 06.07 до 07.07 включително)  Финал - 11.07.2021 Мачовете от груповата фаза ще стартират в следните часове: 16:00, 19:00, 22:00, като ще има по три мача дневно. В последния кръг ще се играят по два мача едновременно. 
По време на осминафиналите и четвъртфиналите ще се играят по два мача дневно - от 19:00 и от 22:00 часа българско време. 
Полуфиналите ще бъдат по един мач дневно с начален час 22:00 българско време. 
Финалът е от 22:00 часа българско време на 11-и юли и ще се изиграе на стадион " Уембли " в Англия.
Можете да видите по кое време са най-интересните мачове в нашата  ! 
Телевизиите, които ще излъчват мачовете от Евро 2020  Информация за малките екрани, които ще излъчват мачовете, кои са любимците и новобранците, както и още доста потребна информация за започващото състезание -
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР