Годината е 1933 г., а малкото крайбрежно градче Дартмут е

...
Годината е 1933 г., а малкото крайбрежно градче Дартмут е
Коментари Харесай

Време за четене: заповядайте в хотел „Делфин“, където ви очаква мистерия за разплитане

Годината е 1933 година, а дребното крайбрежно градче Дартмут е разтърсено от мистериозно ликвидиране . Мълвата плъзва измежду хората и стига до забележителния хотел „ Делфин “ , който таман се приготвя за притока от туристи през летния сезон. Новината за планове мъртвец и разхождащия се на независимост палач тормози собственичката на хотела - госпожа Тредуел , която е решила да повери ръководството на „ Делфин “ на своята внучка Кити, до момента в който краткотрайно отсъства. Страхът ѝ се ускорява и от заплашителните бележки, които е почнала да получава в последно време: „ Време е да върнеш това, което не е твое “. Затова наема някогашния боен Матю Брайънт за защита на хотела, знаейки, че по този начин ще има някой, който ще се грижи за сигурността на Кити.

Отгледана под грижите на своята баба, Кити Ъндърхей е привикнала да се отнасят с нея като с малко дете, само че този път е решена да покаже, че е способна да се оправи с всяко предизвикателство . И въпреки всичко, когато открива, че някой е влизал в стаята ѝ и е ровил из персоналните ѝ движимости, младата жена не може да скрие безпокойството си. Затова се обръща за помощ към капитан Брайтън. Двамата стартират свое следствие, което ги връща към неочакваното изгубване на майката на Кити преди 17 години и слуховете за прикрит, извънредно необичаен драгоценен камък . Аленочервеният му цвят хвърля своята сянка върху неочаквания пожар в хотел „ Делфин “ и локвата кръв край следващото безжизнено тяло.

Едно е несъмнено - някой е подготвен на всичко, с цел да открие камъка. От Кити и Мат зависи да намерят килъра, преди той да стигне до тях.

Това е сюжетът на престъпния разказ „ Убийство в хотел „ Делфин “ , който към този момент можем да открием по книжарниците у нас от издателство СофтПрес.

„ Убийство в хотел „ Делфин “ от Хелена Диксън е първа книга от поредицата за девойка Ъндърхей. Написана в духа на романите на Агата Кристи, тя съставлява комплициран пъзел от герои и случки, който читателят би трябвало да подреди, с цел да открие същинското лице на килъра.

Динамичният сюжет, изпълнен с голям брой обрати, трансформира „ Убийство в хотел „ Делфин “ в пристрастяващо четиво, уместно за всички почитатели на класическите мистерии . Несъмнено загадката, заложена от Хелена Диксън, предизвика любознанието на четящите, само че това, което трансформира романът в бисер измежду престъпните истории, е геният на авторката да гради буквално съвършеното укритие от действителността. Място, което по едно и също време носи чувство за уют, само че и държи сетивата нащрек. Свят, в който героите не изневеряват на правилата си и истината постоянно става ясно.

Хелена Диксън е неведнъж награждаван създател на модерна сантиментална прозаичност и престъпни романи, чието деяние се развива през 30-те години на ХХ век. Живее в Обединеното кралство дружно със брачна половинка и трите си дъщери. Отглежда кактус на име Спайк, палава кръстоска сред пудел и кокер шпаньол на име Теди и аквариум с тропически рибки. „ Убийство в хотел „ Делфин “ е първата книга от сполучливата ѝ поредност „ Криминалните загадки на девойка Ъндърхей “.

 книга СофтПрес Издателство СофтПрес
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР