Годината е 1932-ра, а 6-годишната Елизабет, тогава просто дъщеря на

...
Годината е 1932-ра, а 6-годишната Елизабет, тогава просто дъщеря на
Коментари Харесай

Кралицата на 6: Искам да стана провинциална дама с много коне и кучета

Годината е 1932-ра, а 6-годишната Елизабет, тогава просто щерка на херцог, споделя на инструктора си по езда:

" Искам да стана провинциална дама с доста коне и кучета. "

Тогава тя язди към този момент от две години - като за начало, едно шотландско пони.
Елизабет II и конете
Любовта й към тях стартира от детска възраст, само че като кралица Елизабет II наследява и коне от татко си Джордж V. През годините нейни животни са печелили значително надбягвания и шоута във Англия.
 Кралица Елизабет II и Роналд Рейгън. Снимка АП/БТА
Като по-млада кралицата язди постоянно и на публични събития, които го разрешават. Предава и любовта си към конете на други - крал Чарлз III и принцеса Ана също се научават да яздят, а принцесата става първият член на кралското семейство, взел участие в Олимпийските игри през 1976 година в Монреал.

Макар ездата да е натоварващо занятие, да я практикуваш цялостен живот има своите позитиви - Елизабет II за последно язди предходната година, на кротка разходка с пони. И отпразнува с други свои понита 96-ия си рожден ден.
Елизабет II и кучетата
Елизабет обожава коргита от дребна, а татко й донася първото фамилно корги в дома през 1933 година - Дуки. На 10 години тя играе с него в Балморал, дворецът в Шотландия, в който и умря. Скоро се снабдяват и с друго корги - Джейн. Кралицата майка пък имам Кракърс.
 Елизабет с Дуки. Снимка АП/БТА

На 18 Елизабет получава първото си корги - Сюзън. Всички над 30 коргита от началото на ръководството й, до момента са наследници на Сюзън. 

Кралицата основава нова " порода " - дорги, комбинация сред дакел и уелско корги, като тя и принцеса Маргарет срещат своите кучета. Попитани по какъв начин тъкмо са постигнали това, имайки поради разликата в размерите на двете породи, кралицата дава отговор просто:

" Поставихме им тухла. "
 Елизабет II и кралицата-майка през 1956 година, всяка със своето корги. Снимка АП/БТА

Кралицата е имала и десетина доргита, както и няколко кокер-шпаньола. През 2018 година бе оповестено, че кралицата няма да взима нови кучета след гибелта на Уилоу. Но когато брачният партньор й умря, се снабди с ново корги. Съвсем неотдавна спря да ги разхожда всекидневно.

Разбира се, любовта й към коргитата, кучетата като цяло и най-много многото кучета, са й създавали проблеми през годините. Елизабет II в никакъв случай не остава без най-малко едно корги през цялото си ръководство, кучетата непрекъснато се движат с нея - на хеликоптери, влакове, лимузини. Дори на принц Филип от време на време му е писвало и я е питал за какво има толкоз доста. Нейни кучета са нахапвали прислужници, пазачи, служители на реда, нея, мъжът й, други хора... И се е налагало другояче съвършено гледаните кралски кучета да бъдат пращани на кучешки психолог.

В последна сметка я надживяват две коргита, дорги и кокер-шпаньол. Кралицата се притесняваше дали ще се грижат за тях след гибелта й, само че синът й, кралят, се е погрижил, твърдят от Бъкингамския замък. По непотвърдени информации те ще бъдат поделени сред принцеса Ан и принц Андрю. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР