Годината беше покорна за запасите от петрол и газ. Това

...
Годината беше покорна за запасите от петрол и газ. Това
Коментари Харесай

7 акции на нефт и газ, готови да избухнат тази есен

Годината беше покорна за запасите от нефт и газ. Това не е изненадващо, тъй като петролът се търгуваше под $70 за барел през първата половина на годината. Преди да приказваме за прогнози за акциите за бранша, значимо е да споменем, че вероятностите за 2024 година евентуално ще бъдат по-добри. Има няколко акции на нефт и газ за закупуване на атрактивни равнища, които са подготвени за мощно нахлуване в 2024 година
Прочетете още
Докато суровият нефт се поправя през последните няколко търговски сесии, вероятността остава възходяща, написа InvestorPlace. Анализатори от Bank of America имат вяра, че петролът евентуално ще доближи 100 $ за барел преди 2024 година Изпълнителният шеф на Chevron има сходно мнение за петрола преди началото на новата година.

Ако тези упования се осъществен, запасите от нефт и газ евентуално ще станат очевидци на мощно рали през идващите месеци. След няколко тримесечия на консолидация акциите в бранша евентуално ще влязат в 2024 година с огромен пробив. Връщайки се към прогнозите за акциите, това са акциите на петрола и газа, които би трябвало да се купуват за мощно рали.

Chevron (CVX)

Акциите на Chevron (NYSE: CVX) останаха встрани през последните 12 месеца. Вярвам, че акциите са подготвени да избухнат до 2024 година след нескончаем интервал на консолидация. Оценките са атрактивни и акциите на CVX оферират постоянна дивидентна рентабилност от 3,6%.

Има две значими аргументи да харесвате Chevron. Първо, Компанията има баланс с капиталов клас със съответствие чист дълг от 7% към второто тримесечие на 2023 година Високата финансова еластичност разрешава на Компанията да преследва нападателен органически и ориентиран от придобивания напредък. През август Chevron приключи придобиването на PDC Energy. Придобиването ще добави повече от един милиард барела петролен еквивалент към потвърдените запаси на Chevron.

Освен това активите на Chevron имат атрактивна доходност. За второто тримесечие на 2023 година компанията регистрира действен паричен поток от 6,3 милиарда $. Ако петролът е приблизително към $100 за барел, компанията ще бъде позиционирана за годишен OCF от $45 до $50 милиарда.

Aker BP ASA (AKRBF)

Aker BP ASA (OTCMKTS:AKRBF) е прикрит драгоценен камък в бранша на петрола и газа. AKRBF търгува при разлика в оценката и предлага атрактивна дивидентна рентабилност от 9,9%. Тъй като петролните трендове се покачват, имам вяра, че акциите са подготвени за огромно рали.

Aker BP се концентрира върху норвежкия континентален шелф. Компанията разполага с висококачествени активи като Johan Sverdrup с ниска цена на петрола. Портфолиото на компанията има цена на петрола на доходност от 35 до 40 $ за барел. Следователно капацитетът за паричен поток е забележителен, в случай че петролът се търгува към $90 до $100 за барел. Освен това, с 2P запаси от 1,86 милиарда барела петролен еквивалент, Aker BP е в позиция да обезпечи резистентен напредък на производството.

Трябва да прибавя, че Акер има първокласен баланс. Към второто тримесечие на 2023 година Компанията регистрира ликвиден буфер от 6,1 милиарда $. Освен това, с ливъридж от 0,22, има задоволително еластичност за ливъридж за нападателна проучвателна активност и евентуални придобивания. В исторически проект Aker BP е следвала пътя на придобиване, с цел да усили базата си от активи.

Occidental Petroleum (OXY)

Occidental Petroleum (NYSE: OXY) е обичаната нефтена и газова компания на Уорън Бъфет. Легендарният вложител в този момент държи повече от 25% дял в Occidental. За интервал от 12 месеца акциите на OXY се търгуваха нищожно надолу. Вероятно е рали, като акциите наподобяват привлекателни при актуалните равнища от $60.

От фундаментална позиция, Occidental има капиталов кредитен рейтинг. За второто тримесечие на 2023 година Компанията регистрира свободен паричен поток от 1 милиард $. Здравите парични потоци разрешиха на Occidental да понижи задлъжнялостта и да направи нападателни финансови вложения.

За настоящата година Occidental възнамерява да влага сред 5,4 и 6,2 милиарда $. Основният фокус е върху пермските активи, които ще продължат да бъдат мотори на паричните потоци. В същото време Occidental влага в нисковъглероден бизнес. През август компанията закупи Carbon Engineering против заплащане от 1,1 милиарда $. Компанията също по този начин инициира авансово инженерно изследване за оборудване за непосредствено хващане на въздух от един милион тона на година в Обединените арабски емирства.

Transocean (RIG)

Transocean (NYSE:RIG) се увеличи със 71% от годината досега. Оставам позитивен за по-нататъшен растеж и с 21% къса рента, акциите на RIG може да са подготвени за малко стесняване.

Като общ обзор Transocean е измежду водещите играчи в офшорната сондажна промишленост. Към юли компанията регистрира неизпълнени поръчки от 9,2 милиарда $. С няколко скорошни приема на поръчки изоставането набъбна до съвсем 10 милиарда $. Това обезпечава на Transocean ясна видимост на приходите.

Трябва да прибавя, че през последните няколко години Transocean работи върху трансформирането на флота си, с цел да се концентрира върху свръхдълбоководни платформи и уреди за сурови условия. Възрастта на флота също е понижена доста до 10 години. Тези два фактора се трансфораха в по-добра интернационална норма на възвръщаемост и интервал на погашение спрямо сходни компании.

Също по този начин си коства да се означи, че към второто тримесечие на 2023 година Transocean регистрира мощен ликвиден буфер от 1,6 милиарда $. С видимост за постоянни парични потоци, Компанията може евентуално да преследва разширение на флота. В същото време Transocean се стреми да понижи дълга си с 3 милиарда $ през идващите няколко години.

Borr Drilling (BORR)

Borr Drilling (NYSE: BORR) е различен атрактивен реализатор на офшорни сондажи, който наподобява подготвен за резистентен прогресивен тренд. Акциите се покачиха с 38% от началото на годината. Въпреки това, поради евентуалния растеж на приходите и EBITDA, акциите остават атрактивно оценени.

Понастоящем Borr Drilling оперира с флотилия от 24 съвременни крика. Средната възраст на флота е шест години, а настоящото закъснение възлиза на 1,9 милиарда $. Голямото закъснение, съчетано със постоянен банкет на поръчки, евентуално ще докара до резистентен напредък за Borr.

За да сложи нещата в вероятност, Компанията е направлявала за базов сюжет доходи и EBITDA надлежно от $1,1 милиарда и $575 милиона за идната година. Borr чака да форсира приходите и EBITDA надлежно до 1,3 милиарда и 780 милиона $ до 2026 година

Разбира се, това е главен сюжет и в случай че петролът се задържи към $100 за барел, вероятностите евентуално ще се трансформират доста. Със мощен кредитен профил и устойчиво закъснение, акциите на BORR са евентуален основател на стойност.

Marathon Oil (MRO)

Акциите на Marathon Oil (NYSE:MRO) се търгуват при атрактивно форуърдно съответствие цена-печалба от 9,5. Акциите оферират и дивидентна рентабилност от 2%. След нескончаем интервал на консолидация, оценките демонстрират, че акциите са подготвени за пробивно рали.

По отношение на активите Marathon е измежду най-хубавите. Компанията има експозиция към Permian, Bakken и Eagle Ford в Съединените щати. Към декември 2022 година Компанията разполага с 2P запаси от 1338 милиона барела петролен еквивалент. Силната аварийна база обезпечава видимост на паричния поток даже при устойчиво произвеждане.

От фундаментална позиция Marathon oil има мощни парични потоци, които компанията е употребила, с цел да сътвори благосъстояние на акционерите. Компанията регистрира поправен свободен паричен поток от 532 милиона $ към второто тримесечие на 2023 година Това допуска годишен FCF капацитет от 2 милиарда $.

Струва си да се означи, че Marathon заплати 62 милиона $ като дял и употребява 372 милиона $ за назад изкупуване на акции през второто тримесечие на 2023 година Трябва да прибавя, че общ ликвиден буфер от 2,3 милиарда $ обезпечава еластичност за нападателна проучвателна активност.

Crescent Point Energy (CPG)

Crescent Point Energy (NYSE:CPG) е измежду относително по-малките играчи в нефтената и газовата промишленост, които наподобяват привлекателни. Освен че търгуват при разлика в оценката, акциите на CPG оферират атрактивна дивидентна рентабилност от 3,76%.

Миналия месец Crescent Point пусна първичните насоки за 2024 година и има няколко позитивни страни, които би трябвало да се отбележат. Първо, компанията чака годишно произвеждане в диапазона от 145 000 до 150 000 барела нефт дневно. С тази индустриална цел Crescent се стреми да генерира непотребен паричен поток от над 1 милиард $.

Crescent Point също даде първична дълготрайна вероятност. Очаква се производството да се усили до 180 000 boepd до 2028 година Дори при 70 $ за барел нефт, компанията чака свръхпаричен поток след облагане с налози от над 4,3 милиарда $ на кумулативна база до 2028 година

Важно е да се означи, че 60% от непотребните пари ще бъдат ориентирани към дивиденти и назад изкупуване на акции. Следователно има задоволително място за основаване на стойност за акционерите. Освен това евентуалното придобиване на активи може да усъвършенства вероятностите за напредък.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР