Година и половина след фаталния инцидент на булевард Черни връх,

...
Година и половина след фаталния инцидент на булевард Черни връх,
Коментари Харесай

Над година след фаталната катастрофа на „Черни връх“: Допуснат е пропуск с пробите на Георги Семерджиев

Година и половина след съдбовния случай на бул. " Черни връх ", при който починаха две девойки, следствието към момента не може да потвърди дали Георги Семерджиев е използвал опиати и по кое време - преди или след злополуката.

Днес в правосъдна зала стана ясно какво демонстрира следващата токсикологична експертиза.

На първа инстанция имаше две такива. Едната сподели съществуване на опиати в кръвта на Семерджиев, другата - отхвърли тази опция.

Днес движимостите лица също споделиха, че не могат да дадат безапелационен отговор на въпроса дали подсъдимият е седнал дрогиран зад кормилото. Причините за това са разнообразни, една от тях е проблем с взетите проби. 

17 секунди са нужни на към този момент упрекнатият за злополуката, с цел да излезе от мощния си автомобил и да побегне

Три движимости лица оповестиха в правосъдната зала резултатите от следващата токсикологична експертиза. Те обявиха, че има пропуски при взимането на пробите. 

„ Според Наредба 1 наложително се взима и кръв, и урина, а в тази ситуация е взета единствено кръв “, акцентира доцент доктор Людмила Василева, токсиколог към Военномедицинска академия.

Затова към този момент нито една експертиза не може да каже изрично има ли и каква е концентрацията на опиати в кръвта на подсъдимия. А без тази информация, няма отговор дали Семерджиев въобще е употребявал дрога във съдбовната вечер. И в случай че да, по кое време - преди или след удара. Съдът реши да се ревизира дали се пазят пробите на Семерджиев в Александровска болница.

„ По разпоредба кръвта се съхранява 1 година при опиати и 3 месеца при алкохол. Тази една година е предходна “, изясни Пламен Димитров, юрист на фамилията на починалата Хариет.

Диана Стефанович счита,че убиването на хора на пътя би трябвало да се санкционира с доживотна присъда

Според отбраната на подсъдимия даже да стане ясно, че той е използвал опиати, то това не потвърждава, че го е направил преди да седне зад кормилото.

„ Подсъдимият е арестуван часове след осъществяване на действието. Ние твърдим, че има опция тогава да е приел опиати, а не все още на злополуката “, сподели Мирослав Христов, юрист на Георги Семерджиев.

За повторно в залата не се явиха двете девойки, за които Семерджиев споделя, че са били с него по време на случая. По думите му – точно едната е карала джипа.

36-годишният Георги Семерджиев и до през днешния ден не признава виновността си

Така ли е - би трябвало да отговори нова ДНК експертиза, която ще изследва дали има кръв или биологичен материал по въздушните възглавници и от кого са.

„ Ако са от подсъдимия и те са на шофьорското място – той е карал. Ако не са – не е карал той “, уточни бранителят на Семерджиев.

Адвокат Христов пое ангажимент да се свърже с едното от девойките и да й заяви за идващото правосъдно съвещание.

Само пред bTV тематиката разяснява и началникът на столичния КАТ

Десетки служители на реда също бяха разследвани поради злополуката със Семерджиев и подозренията за " чадър " над него. Заради случая над 10 началници в МВР бяха осъдени . Сред тях са трима шефове на районни ръководства в София – на 5-о, 6-о и 7-о РПУ. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР