Година и половина общините бяха забравени, че съществуват. Те не

...
Година и половина общините бяха забравени, че съществуват. Те не
Коментари Харесай

Даниел Панов: Разходите за електроенергия на общините са нараснали с над 225%

" Година и половина общините бяха забравени, че съществуват. Те не бяха включени в актуализацията на бюджета за тази година. В последното Народно заседание имаше депутати, които въпреки всичко обърнаха внимание на общините. Кризата с горивата, храните, енергоносителите оказа огромно въздействие върху локалната власт. Общините ще имат разноски за отопление през тази година, които ще са два пъти повече спрямо 2021 година. Отново сме сложени пред спешна обстановка за зимния сезон ".

Това сподели пред БНР Даниел Панов, ръководител на Националното съдружие на общините и кмет на Велико Търново. И добави, че общините се оправят сами и при справяне с вредите от наводненията от последните дни.

75 общини са напълно газифицирани. Много общини ще би трябвало да се върнат към старите източници на отопление, акцентира Панов.

" Няма по какъв начин да приказваме за зелена сила, ние се връщаме години обратно, с цел да оцелеят браншове като обучение, обществени действия. Новият парламент би трябвало да одобри обезщетения за тока и за жители, и за институции. Разходите за електрическа енергия на общините са нарастнали с над 225% спрямо предходната година. Компенсациите по програмата за небитовите крайни клиенти покриват към 42% от нарастването. Общините със личен запас от бюджетите си се оправят ", добави той в предаването " Неделя 150 ".

И предизвести, че има заплаха учебни заведения, лечебни заведения или обществени институции да затворят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР