Година допълнително обучение в училище увеличава коефициента на интелигентност до

...
Година допълнително обучение в училище увеличава коефициента на интелигентност до
Коментари Харесай

1 година допълнително в училище вдига коефициента на интелигентност

Година в допълнение образование в учебно заведение усилва коефициента на просветеност до пет точки, а резултатът е за цялостен живот, заяви " Дейли мейл ".

Откритието е направено от учени от Единбургския и Тексаския университет. Те са анализирали резултатите от 28 предходни изследвания върху 615, 812 души. Изследователите анализирали разнообразни просветителни системи, които допускат по-дълъг престой на детето в учебно заведение.

Специалистите открили, че година в допълнение образование покачва коефициента на просветеност приблизително с 3,4 точки.

" Най-изненадващото изобретение е, че резултатът е за цялостен живот ", съобщи доктор Стюарт Ричи от Единбургския университет.

Средното равнище на просветеност е към 100 точки. Менса - най-старото и най-известно сдружение на хора с висок коефициент на просветеност, приема членове с резултат от най-малко 130 токи. Широко публикувано разбиране е, че хората, които могат да изкарат 140 точки на теста за просветеност, са гении.

Учените прецизираха, че всяко от изследванията, употребявани от тях, има своите мощни и слаби страни. По техните думи проучването им слага въпроси, на които би трябвало да отговорят бъдещи изследвания.

" От съдбоносно значение е да разберем по какви механизми образованието въздейства върху интелигентността, с цел да може просветителната система да се употребява от тази информация ", обявиха те. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР