Годежари, неподчинили се на полицейско разпореждане и ударили старши полицай

...
Годежари, неподчинили се на полицейско разпореждане и ударили старши полицай
Коментари Харесай

Годежари скачат на двама полицаи

Годежари, неподчинили се на полицейско предписание и блъснали старши служител на реда при осъществяване на служебните му отговорности, застават пред Районен съд Пловдив през днешния ден.

Подсъдими по делото са С.Н.А. и И.Н.А., а съдия-докладчик е Георги Гетов.

Двамата подсъдими организирали мощет махленски годеж със мощна музика, ястие и пиянство за повече от 300 души навън в Пловдив. На улицата бил обтегнат червен килим като на кинофестивала в Кан.

На 24 септември 2023 година на улица в гетото били опънати десетки маси, извадени тонколони с нает професионален диджей.

Около 21:45 ч. в полицията в Пловдив били подадени няколко сигнала от съседи за мощна музика и звук от тържеството.

На място е изпратен автопатрул със длъжностен автомобил с обозначителни знаци.

Двамата полицейски чиновници се намирали в служебния автомобил, на който били отворили прозорците.

В този миг до колата се доближил С.Н.А., отворил предна лява врата и почнал да дърпа на открито единия от служителите на реда, хващайки го за левия лакът и крещейки „ в този момент ще видиш ти “.

Пострадалият разпоредил на нападателя да спре с крясъците, да застане на място, и тръгнал да излиза от автомобила, с желание да го задържи.

Последният обаче блъснал изненадващо полицейския чиновник с пестник в гръдния панер и го съборил на земята. В този миг на място дошъл и вторият обвиняем И.Н.А., който нанесъл ритник в региона на левия крайник на служителя на реда.

През време на багра към полицейския автомобил се събрала многолюдна навалица от гостите на годежа, като всички викали и крещели.

За да помогне на сътрудника си, вторият служител на реда излязъл от автомобила и извадил служебния си револвер.

Виждайки оръжието, годежарите се разбягали, а служителите на реда съумели да повикат втори автопатрул, като задържали подсъдимите.

Обвинението, което е повдигнато против двама годежари, е за това, че на 24.09.2023 година в Пловдив, в съучастничество са предизвикали лека телесна щета, изразяваща се в три кръвонасядания на гръдния кош; охлузване на ляв лакът; охлузвания на коленете и лява подбедрица, като е било породено болежка и страдалчество без разстройство на здравето на Н.П.С. – старши служител на реда, при осъществяване на службата му.

Подсъдимите са и с второ обвиняване за това, че на същата дата са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи се в очевидно пренебрежение към обществото, като действието е съпроводено със опозиция против орган на властта, изпълняващ отговорности по запазване на публичния ред.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР