Гнойните пъпки създават изключителен дискомфорт и могат да ни извадят

...
Гнойните пъпки създават изключителен дискомфорт и могат да ни извадят
Коментари Харесай

Бабина рецепта срещу гнойните пъпки и рани без болка и без белечи

Гнойните пъпки основават извънреден дискомфорт и могат да ни извадят от равновесие за малко време. Особено зле те се отразяват на младежите по време на пубертета, когато неприятните ранички могат безусловно да съсипят душeвността на подрастващия, както и да го трансфорат в цел за груби насмешки от страна на близките. Най-разпространеният способ за премахване на гнойните пъпки е посредством изстискване. Това обаче е краткотрайно решение, тъй като раната не изчезва, а нормално набира още веднъж.

Отделно от това, в случай че не се съблюдава хигиена, нещата могат да се усложнят и да наложат лекарска интервенция. Народната медицина има лек за гнойните пъпки – той е елементарен, неусетен и най-важното – след зарастването на раната не остава никакъв белег.

За да извършите сполучлив мас против гнойните пъпки са нужни жълтъкът от едно яйце и по една супена лъжица брашно и пчелен мед. Съставките се размесват доста добре и се оставят за едно денонощие в ледник. Нанесете мехлема върху пъпката и поставете от горната страна късче марля.

На 2-3 часа подменяйте марлята и при потребност добавяйте малко от мехлема. Оставете компреса да работи цяла нощ и на идващия ден гнойта ще изтече безболезнено и без да оставя белег.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР