Гневно писмо пристигна на служебния мейл на Dunavmost.com, в което

...
Гневно писмо пристигна на служебния мейл на Dunavmost.com, в което
Коментари Харесай

Колко още ученици трябва да се разболеят докато вземете адекватни мерки?!

Гневно писмо дойде на служебния мейл на Dunavmost.com, в което майка се заканва, че ще откаже да пусне сина си на учебно заведение поради трети случай на КОВИД-19 в учебното заведение. Ето какво написа русенката:

„ Изключително възмутена съм от несъответстващите ограничения, които се подхващат от т.нар Щаб в Русе! Трети случай на заразен с КОВИД-19 има в нашето училище, което значи, че е въпрос на време да пламнат всички класове. Само за три дни, три случая. От управлението на образователното заведение ни твърдят, че от РУО имало заповед, в която отсам до края на пандемията, децата ще стоят с маски в часовете. 

Първо, няма научно доказателство, че маските  НАИСТИНА защищават от заразяване. Те понижават разпространяването на вируса, само че никога не могат да опазят който и да било от болестта. Така че това въобще не е решение на казуса. 

 

Второ, учениците били разпределени в класни стаи. Ами по коридорите, всяко междучасие и в лафката или тоалетните пространства – по какъв начин ще ограничите придвижването на децата?! Никак. Просто е ясно, че ще се заразяват едно друго единствено до момента в който се разминат.

Трето, учителите са изложени на още по-голям риск, защото те влизат в разнообразни паралелки, при всички класове. 

Изводи:

– Не ви интересува здравето на децата. Защото нито маските,нито ограничаването в класните стаи ще защищити учениците от предаване на болестта. Прости симулирате активност и сякаш взимане на решения.

– Не ви интересува здравето на учителите. Защото те действително всеки миг могат да се заразят и в един миг просто да няма кой да преподава. Няма да приказвам за помощния училищен личен състав, който е изложен на същата заплаха. 

– Не ви интересуват фамилиите и околните на децата и учителите. Защото те се връщат в къщи и всички – от родители, през братя и сестри, до баби и дядовци – всички сме контактни! Целият град ли ще поставите под карантина?

Това, което би трябвало да се направи, е напълно просто решение – отдалечено образование. Защото единствено по този начин може да се ограничи инфекцията. Дистанция! Това е! Толкова ли ви е мъчно да го осъзнаете, госпожи и господа от Щаба?

И какво ще стане, в случай че спра детето си от училище по мое решение? “

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР