Гневно. Първата ми реакция беше на гняв - как е

...
Гневно. Първата ми реакция беше на гняв - как е
Коментари Харесай

Цецка Цачева се разгневила, като разбрала за избягалите затворници

Гневно. Първата ми реакция беше на яд - по какъв начин е допустимо това да се случи измежду бял ден. Как по този начин в затвор се прави въоръжено бягство ", недоумява министърът на правораздаването Цецка Цачева в изявление за Би Ти Ви. Тя разяснява случая с двамата, наказани за убийства, които избягаха от софийския затвор във вторник следобяд.

По думите й по цялата верига е имало информация, че Пелов и Колев са рискови, имали са и налагани санкции за внасяне на мобилни телефони, само че в последна сметка се оказват в помещението за приемане на колета въоръжени.

Владимир Пелов получил електронна игра тетрис, а Радослав Колев - бързоварче, осведоми правосъдният министър.

Вчера по предписание на министър-председателя Бойко Борисов тя уволни шефа на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " Свилен Цветанов и началника на пандиза в София Петър Кръстев. Временно сирекцията ще оглави зам.-директорът на Главна дирекция " Охрана ", откъдето ще създадат и разбор на организацията на защитата в Централния софийски затвор.

Най-лесно за Цачева би било да си подаде оставката, само че няма да го направи. " Във всеки миг, в който министър-председателят ми изиска оставката, аз ще я дам. Министърът на правораздаването по закон има отговорност за общото управление и надзор. Моите отговорности като министър във връзка с изпълняването на управническата стратегия за политиките, които се организират в местата за отнемане от независимост, се съблюдават ", сподели Цачева в отговор на апелите да напусне поста си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР