Гневни жители на гръцкия остров Лесбос попречиха на превозващ мигранти

...
Гневни жители на гръцкия остров Лесбос попречиха на превозващ мигранти
Коментари Харесай

Гневни жители на Лесбос попречиха на кораб с мигранти

Гневни поданици на гръцкия остров Лесбос попречиха на пренасящ мигранти транспортен съд на Неправителствени организации "Маре либерум " да пусне котва в пристанището Митилини, съобщи ДПА.

Групата от към 50 души се събра на кея, викаше обидни думи по екипажа на кораба и скандираше корабът да напусне. Накрая корабът се върна в намерено море.

Европейска комисия: Гърция преценя какви ограничения да приложи, с цел да опази границите си

"Маре либерум " съобщи, че през последните дни нейни чиновници са били подложени на нападки от поданици на Лесбос, където напрежението пораства след решението на Турция в петък да отвори границите си към Гърция за бежанци и мигранти. Оттогава броят на идващите на гръцките острови мигранти внезапно се повиши. Само през уикенда там дойдоха 900 мигранти.

През последната седмица редица публицисти и чиновници на Неправителствени организации са били подложени на словесни и физически нападки в Лесбос от локални поданици, които ги упрекват, че предизвикват пристиганията на мигранти и бежанци, отбелязва ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

7000 опита за нелегално влизане са предотвратени за ден в Гърция

В момента минимум 20 000 души са събрани в пагубно пренаселени мигрантски центрове на остров Лесбос. Повече от 20 000 други мигранти са разпределени на прилежащите острови Самос, Кос, Лерос и Хиос в центрове, планувани за не повече от 6000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР