Гневът в Швеция, тъй като организаторите на Нобеловата награда канят Русия и Беларус на церемониите по награждаването

...
Няколко шведски депутати казват, че ще бойкотират тазгодишните церемонии по
Коментари Харесай

Няколко шведски депутати казват, че ще бойкотират тазгодишните церемонии по връчването на Нобеловата награда след частната фондация, която управлява престижните награди промениха позицията си от година по-рано и поканиха представители на Русия, Беларус и Ир...

От ДЕЙВИД КЕЙТЪН Associated Press 1 септември 2023 г., 4:20 ч. Избори.“

В миналото фондацията пренебрегна националистическите Шведски демократи, партия, чиято политика се разглежда от някои като заплаха за основните ценности на скандинавската страна, включително толерантност към търсещите убежище от конфликтни зони в Близкия изток и Африка. Партията се класира на второ място на парламентарните избори през 2022 г.

Лидерът на Шведските демократи Джими Акесон бързо отклони поканата, като каза във Facebook, че „за съжаление този ден съм зает. ”

Тазгодишните носители на Нобелова награда ще бъдат обявени в началото на октомври. След това лауреатите са поканени да получат наградите си на блестящи церемонии по награждаването на годишнината от смъртта на основателя на наградата Алфред Нобел през 1896 г.

Всички презентации се провеждат в Стокхолм с изключение на Нобелова награда за мир, която се връчва в норвежката столица Осло. Нобеловият институт, който раздава наградата за мир, заяви, че ще следва решението на Нобеловата фондация.

____ Ян М. Олсен в Копенхаген, Дания, и Юрас Карманау в Талин, Естония, допринесе за този доклад.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР