Гмуркаме се в света на леката атлетика за деца в

...
Гмуркаме се в света на леката атлетика за деца в
Коментари Харесай

Димитър Тасев: Тренировка чрез забавление – това е мисията на Darko Team Baby Cup | В темпото на Кари, 29.04.2023

Гмуркаме се в света на леката атлетика за деца в навечерието на Darko Team Baby Cup! С основателия на клуба - Димитър Тасев, си приказваме за спорта при най-малките, а Кари има опцията да организира една подготовка дружно с малчуганите.

„ Тренировка посредством развлечение – това е нашата задача и това се опитваме да им покажем. Всъщност тук децата могат да намерят доста приятни страсти. Всеки има потребност от малко лека атлетика в живота си, тъй като не всеки ще стана първенец и не всеки е задоволително надарен да покори олимпийския връх, само че всеки има потребност от придвижване, другарства и ние се опитваме в нашите занимания тъкмо това да създадем “, сподели Тасев.

По думите му задачата на Darko Team Baby Cup е да събере децата в една спортна конюнктура и да им бъде забавно.
Това желаеме да изградим в децата – табиет за редовно спортуване, на здравословен метод на живот, а това нещо става, когато ти е прелестно и се чувстваш добре.
„ Да изградят табиет за редовно спортуване, тъй като даже когато към този момент не се състезаваш, не вървиш на балкански, европейски, международни шампионати, само че постоянно в теб ще го има навикът да спортуваш. Ти за цялостен живот ще бъдеш състезател и тъкмо това желаеме да изградим в децата “, добави той.

Третото издание на шампионата по лека атлетика за деца Darko Team Baby Cup ще се организира на 30 април, като има две дисциплините – на 50 и 60 метра. Най-малките състезатели са едвам на 4 годинки, уточни Тасев.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР