Глутница бездомни кучета доуби и разкъса себеподобно пред очите на

...
Глутница бездомни кучета доуби и разкъса себеподобно пред очите на
Коментари Харесай

Чудовищно: Глутница кучета доуби и изяде псе пред очите на момченце

Глутница бездомни кучета доуби и раздра себеподобно пред очите на дете. Инцидентът станал в центъра на Пазарджик преди дни. Канибалското изяждане на раненото животно било единствено кулминационната точка на преживелица като от филм на ужасите, описа бабата на момченцето.

Миналата неделя се наложило да пътуват единствено двамата доста рано сутринта – преди 5 часа. Маршрутът им минавал през кръговото на „ Генерал Гурко “, където изведнъж 12-13 едри псета налетели на колата, написа " Марица ".

„ Беше топло, прозорците бяха отворени. Виждах зъбите им на сантиметри от лицето си, усещах противната миризма от устите им, споделя пазарджиклийката. А детето беше единствено на задната седалка! Първо инстинктивно понижих да не сгазя някое, само че секунди по-късно внукът ми изпадна в смут. Пищеше при типа на озъбените озверели кучета и молеше да се махаме. Настъпих газта и несъзнателно прегазих едното. В идващия миг чух ужасения глас на детето: „ Бабо, но те го изядоха! “. Спрях, обърнах се и видях панорама, каквато в никакъв случай не съм виждала, с изключение на по малкия екран – псетата за секунди раздраха тялото на раненото животно и започнаха да го ръфат “.

След случилото се детето твърдо отхвърля да върви на плуване – басейнът е на същото място и се опасява да не го нападне и изяде глутницата. Баба му споделя, че не е изключено това да се случи – очевидно мирисът на кръв ги влудява. А мястото е отзивчиво, оттова минават и деца, и дами, работещи на смени, и старци.

Глутницата е част от любимците на клошарка, живееща на ул. „ Княгиня Мария Луиза “. Жената е известна в целия град с манията си да събира отпадъци и да приютява животни в жилището си, до момента в който самата тя нощува в остарял „ Москвич “ пред блока. В онази заран водела групата кучета, вадела им от кошовете хранителни останки и ги хранела.

Когато не са по толкоз доста дружно, те не са чак толкоз рискови. Преценяват силата си и не атакуват. Нощем обаче като че ли освирепяват, споделя ужасената баба. Тя твърди, че е чувала яростния им лай, когато гонят коли. Чувала е и особено тупкане при конфликт. Но в никакъв случай не е виждал на идната заран убито животно, а нощем надали от общината ги събират. Глутницата изяжда ранените, уверена е пазарджиклийката.

От общината не отхвърлят, че има проблем с бездомните кучета. В града обаче няма подслон, тъй че животните единствено се обезпаразитяват и кастрират, след което отново се пускат на независимост. Когато обаче те станат рискови, е позволено да бъдат евтаназирани.

Секретарят на институцията Румен Кожухаров бе покъртен от по този начин разказаната история и персонално се ангажира да разпореди инспекция, както и съответни ограничения.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР