Глупости на търкалета са твърденията, че аз знам тайните на

...
Глупости на търкалета са твърденията, че аз знам тайните на
Коментари Харесай

Финансистът Емил Хърсев разказа за Ружа Игнатова

" Глупости на търкалета са изказванията, че аз знам тайните на Ружа Игнатова. Първо, тя в никакъв случай нищо не ми е прехвърляла, а става въпрос за покупко-продажба, като госпожа Игнатова не е била страна по договорката. От нея не съм купувал нищо. Това са напълно други сдружения. Иначе да, познавам Ружа от времето, в което работеше за McKinsey & Company, колежка ми е, срещали сме се понякога на конференции. Но това е единствено от моя страна. Аз в никакъв случай не съм се занимавал с onecoin-и, а и мен никакви проверяващи не са ме питали за нея ".

Това показа пред вестника финансистът Емил Хърсев, за който тези дни се появиха изявления, че месеци преди да изчезне от страната, Игнатова му трансферирала парцели у нас. Става въпрос за три здания в идеалния център на София и първокласна вила с хотелска част до Созопол. Общата стойност на всичко е малко над 20 млн евро.

През февруари 2017 година, когато към този момент стартират няколко следствия на пирамидата Оnecoin, Ружа трансферирала компаниите си, а купувачи съгласно изявленията са сдружения на Емил Хърсев. Според документите покупко-продажбите са доверителни.

Вече повече от пет години сдружения на Емил Хърсев имат някогашния ресторант " Крим ", къщата на някогашния кмет на София Димитър Моллов против Народното събрание и към този момент пустеещия офис на Оnecoin на площад " Славейков ". Освен това Хърсев придобива и вилата на Ружа до Созопол, където се организира едно от последните й шумни всемирски празненства, преди да изчезне. Всички покупко-продажби са изповядани при един нотариус и са участвали едни и същи юристи, само че е видно, че Ружа Игнатова не е страна по покупко-продажбите.

" Нямам желание да оборвам нелепостите на този или оня. Мен никой по никакъв метод не ме е разпитвал за нея ", твърди Хърсев, предава " България през днешния ден ".

За два месеца към този момент изчезналата безследно криптокралица Ружа Игнатова влезе няколко пъти в международните вести. Първо Европол разгласи премия от 100 000 $ за информация, която може да помогне за откриването й. В началото на юли ФБР я включи в топ 10 на най-издирваните нарушители в света. След това беше извършена акция по залавянето й в Гърция, която завърши без триумф. Впрочем Гърция е страната, в която тя е видяна за последно през есента на 2017 година Минаха пет години от бягството на Ружа Игнатова, търсят я служби за сигурност и правосъдни органи от десетки страни в пет континента.

Пирамидата, която тя сътвори през 2014 година, съумя да източи над 4 милиарда $ от предприемачи по целия свят единствено за три години. Това се случи във времето, когато биткойнът подлуди международните пазари, а Ружа Игнатова даде обещание нейната валута уанкойн да стане номер 1. Това по този начин и не се случи. Измамените са купили единствено обучителни пакети за това по какъв начин да печелят от криптовалутата на Ружа, когато ще може да се търгува против действителни артикули. Този миг по този начин и не пристигна, а Ружа изчезна.

Оттогава българката с немски паспорт се трансформира в легенда. За нея се пишат книги, снимат се филми, валутата й живее личен живот в обществените мрежи, а мистерията към нея става все по-голяма.

В същото време спекулациите за ориста на Ружа Игнатова не стопират. Има догадка, че тя плава на яхта в океана и не доближава териториални води, с цел да не я арестуват. Според друга версия живее в Дубай под закрилата на управляващите там поради положителните си контакти с шейхове. Трета нечиста сделка я праща на екзотични места по света с подправени документи и доста пластични интервенции на лицето.

Според слуховете през 2017 година, месец преди да изчезне безследно, тя ражда щерка от брачна половинка си Борн Щрел, който е предприемач и юрист във Франкфурт. Детето не е при него и в този момент би трябвало да е на пет години. Момиченцето също се води безследно изчезнало. Има и друга версия - Ружа е убита, с цел да се прикрие огромно пране на пари, в което присъединяване имат авторитетни фигури от известни страни.

За това, че Ружа може би към този момент е мъртва, приказва в показанията си пред съда в Съединени американски щати братът на Игнатова - Константин, който наследи водачеството на пирамидата след 2017 година

През март 2019 година той бе задържан от сътрудници на ФБР на летището в Лос Анджелис. По-късно Константин подписа договорка с прокуратурата и стана главен очевидец против империята на сестра си. Константин разказал пред съда за последната си среща с Ружа, която била пред нервозен срив поради нещастна любовна връзка с предприемач от Съединени американски щати, който се възползвал от благосъстоянието й. Братът наел и частен детектив да я търси, само че даже той не я разкрил.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР