Glovo предвижда да отдели до 5 милиона евро в подкрепа

...
Glovo предвижда да отдели до 5 милиона евро в подкрепа
Коментари Харесай

Glovo ще инвестира 5 милиона евро в екологични и социални проекти по света

Glovo планува да отдели до 5 милиона евро в поддръжка на екологични и обществени планове по света до края на 2023 година Част от облагата от всяка поръчка ще влиза в основания от приложението " Фонд за влияние ", който ще финансира значими начинания. Те са свързани с поддръжката на локалните общности, цифровизацията на дребния бизнес, битката с изменението на климата, превъзмогването на разликите сред половете в региона на технологиите и стратегии за повишение на квалификацията на куриерите.

" Изключително значимо е бизнесът да се засилва в помощ на нуждаещите се. Фондът за влияние е единствена по рода си самодейност в промишлеността с доставките и може да обезпечи финансиране за справяне със социално-екологичните провокации. С всяка поръчка клиентите на Glovo ще поддържат действия, които основават позитивна смяна за общностите и околната среда ", сподели Себастиан Пелион, началник на отдел " Въздействие и резистентност ".

Плановете на мултикатегорийното приложение плануват намаляването на глада и разпределението на артикули към уязвими фамилии, понижаване на въглеродния отпечатък, електрифициране на автопарка на Glovo, понижаване на цената и въвеждане в приложимост на повече рециклируеми опаковки, обезпечаване на образования и на практика насоки за цифровизация на дребния и междинния бизнес.

През 2023 година Фондът за влияние ще влага 195 000 евро, с цел да помогне на засегнатия от войната украински народ и локалните Неправителствени организации. От началото на спора Glovo съумя да достави над 114 000 ястия от обществена кухня и 54 000 кг избавена от изхвърляне, само че годна за консумация храна с Glovo Access. Също по този начин даде опция да бъдат дарени 1 300 ястия за щедрост от Glovo Cook Rooms.

През последните години Glovo съумява да подкрепи разнообразни общности посредством свои стратегии за влияние и обществени начинания. От март 2020 година до момента посредством самодейността Glovo Access са доставени повече от 2,3 милиона ястия и са избавени повече от 1 100 тона храна, а стратегии като Glovo Local влагат старания в поддръжка на дребния и междинния бизнес по пътя към дигитализацията и усъвършенстването на обслужването във физическите обекти.

В края на 2022 година в България започва самодейността " Ангажиментът на Glovo ", ориентирана към куриерите, които си сътрудничат с приложението. Част от нея е платформата G-learning, посредством която записаните снабдители получават безвъзмезден достъп до разнообразни просветителни курсове. Сред най-предпочитаните стратегии през 2022 година в България са проучване на британски и бизнес британски език, встъпление в Excel, встъпление в цифровия маркетинг и дейно ръководство на времето. Благодарение на самодейностите, подкрепяни от фонда за влияние, Glovo ще продължи да влага в професионалното развиване на куриерите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР