Глобен шофьор от Ахелой е решил да съди държавата заради

...
Глобен шофьор от Ахелой е решил да съди държавата заради
Коментари Харесай

Гаф! Катаджия написа фиш на шофьор в Несебър заради застраховка, но...

Глобен водач от Ахелой е решил да съди страната поради гаф на катаджия от Несебър. Мъжът получил електронен фиш на стойност 250 лв. за шофиране без „ Гражданска отговорност “, въпреки че автомобилът му бил застрахован, оповестява Нова телевизия

Служебен автомобил, оборудван със стационарна камера, обаче записал нарушаването. Заради това Андриан Иванов показа, че към този момент е наел юрист и е решил да си търси правата по правосъден път.

Той зададе въпроса „ Какво ще се случи, в случай че одобряват Закона за „ Бонус-Малус” и за какво той ще би трябвало да заплаща по-скъпа застраховка заради неточност в системите на КАТ?”.

Андриан купил колата си на 25 април от София. На 30 същия месец, в законоустановения период мъжът направил анекс на застраховката „ Гражданска отговорност “, която е подписана от предходния притежател. В дните от закупуването на колата до анекса на застраховката автомобилът попада в полезрението на патрулка на КАТ.

„ На 28-ми ми сформират фиш, с който би трябвало да платя 250 лева санкция заради шофиране без „ Гражданска отговорност”. Аз закупувам колата с „ Гражданска отговорност”, споделя Иванов.

Фишът Андриян получава 7 месеца по-късно и счита, че е непозволено формиран.

„ Гражданската отговорност” е подписана от предходния притежател през март месец, а фишът ми го сформират на 25 април тази година и действително аз имам санкция при годна застраховка, изясни Иванов. Във фиша, поради който той е решил да съди страната, написа, че карал кола без годна „ Гражданска отговорност “.

Проверка в Районното ръководство на полицията в Несебър открива, че към датата на сформиране на фиша Андриан е бил безупречен лидер. Издават му даже документ, с който може да апелира санкцията.

От КАТ в Бургас не пожелаха да обяснят, за какво при платена наложителна застраховка камерите на патрулките не са отчели „ Гражданската отговорност” на Андриян.

От отдел „ Пътна полиция” към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Бургас обаче обявиха, че казусът ще бъде изпратен за разглеждане към полицейското ръководство в Несебър, защото техен длъжностен автомобил, оборудван със стационарна камера, е записал нарушаването.

Ако се откри, че фишът е формиран непозволено можел да отпадне. Въпреки това Андриан е наел юрист и си търси правата по правосъден път.

„ Ако се одобри проектозакона "Бонус – малус ", това е минус за мен, тъй като случи ли се нещо сходно още един път, ще остана без шофьорска брошура и ще би трябвало да заплащам по-голяма застраховка “, сподели още санкционираният водач.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР