Глобата ще се налага независимо дали става дума за неприлични

...
Глобата ще се налага независимо дали става дума за неприлични
Коментари Харесай

90 евро глоба за сексуален тормоз във Франция

Глобата ще се постанова без значение дали става дума за неприлични жестове, подсвирквания или непристойни забележки, заяви държавният представител Бенжамен Гриво, представен от Франс прес.

"Напомням, че в Ил дьо Франс (района, в който се намира Париж) 90 % от дамите, които употребяват публичния превоз, са ставали жертва на физически, вербален или различен тип тормоз, а на това би трябвало да се постави край ", акцентира Гриво пред телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

След гръмкия скандал с холивудския продуцент Харви Уайнстийн се заприказва намерено за казуса със половия тормоз.

В този подтекст във френския парламент неотдавна беше показан отчет, в който се предлага въвеждане на санкция от 90 до 750 евро за "изказвания, държание или напън от полово или сексистко естество " на публично място.

Според отчета нарушаването ще би трябвало да се открива на момента от специфична полиция, която следи за реда в съответен регион.

Правителственият представител Гриво сподели, че е наясно какъв брой мъчно е да се установи нарушаване сега на осъществяването му, само че посочи, че "това е по-добре от нищо ".

Във връзка с неуспеха на сходни санкции в други европейски страни като Белгия и Португалия Гриво сподели, че френските управляващи могат да извлекат изгода от опита на другите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР