Глобата от 10 000 лв. за смъртта на свой техник

...
Глобата от 10 000 лв. за смъртта на свой техник
Коментари Харесай

Булсатком обжалва 10 000 лв. глоба за смърт на работник

Глобата от 10 000 лева за гибелта на собствен механик по време на работа апелира "Булсатком " пред Хасковския областен съд. След случая глобата бе наложена на компанията от Инспекцията по труда. Заседание е планувано за другия месец.
Припомняме, че 30-годишния механик Мирослав Петков почина през юли тази година. Във съдбовния ден Мирослав и негови сътрудници бяха изпратени в хасковското село Подкрепа за отстраняването на повреда след паднал гръм. Там младият мъж бе изумен смъртоносно от ток.
Впоследствие от Инспекцията по труда установяваха, че не е приложена писмена директива за безвредна работа за авансово информиране за отбягване на рисковете за живота и здравето на служащите при работа с електрически ток.
На "Булсатком " бе издадено и наставление да се обезпечат подобаващи квалификационни образования по електробезопасност на работещите. Те би трябвало да залегнат като наложително изискване в длъжностните характерности. На последващо място би трябвало да се преразгледа оценката на риска и да се подхващат съответни ограничения за отстраняването му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР