Глобата на Левски може да надхвърли 100 000 евро. Това

...
Глобата на Левски може да надхвърли 100 000 евро. Това
Коментари Харесай

Глобата на Левски над 100 000 евро

Глобата на Левски може да надвиши 100 000 евро. Това разкри изпълнителният шеф на "сините " Красимир Иванов, откакто стана ясно решението на Дисциплинарната комисия на УЕФА. А то е, че санкционира българския клуб да изиграе идващите си два домашен мача в Европа без аудитория и да заплати още 40 000 евро поради следващите изцепки на почитателите. Невъздържаните прояви са в реванша от първия прелиминарен кръг на Лига Европа против носителя на купата на Лихтенщайн Вадуц, който мач Левски завоюва с 3:2 на "Герена ", само че отпадна от шампионата.
"Ако би трябвало да сложим някаква сума, тя е 100 000 евро, само че несъмнено има и още пропуснати изгоди. След първия мач във Вадуц приказвах с Националния клуб на последователите (НКП), тогава наказването беше 10 000 евро и предизвестие от един мач при закрити врата. Там деянията бяха много по-ограничени, само че изводът е, че очевидно това не е чуто. Прекалено елементарно опрощение звучи, че е нападнат Делио Роси и човек да прави, каквото си желае, щом е неудовлетворен. Как ще ни санкционират за расистко държание, откакто са желали да нападат треньора? Всички гледаме футбол и знаем какво се случва на Запад. Но очевидно има част от хората, които идват на стадиона и го считат за занимателно да вършат такива неща. Видяхте, че и в Търново хвърляха факли по терена ", съобщи пред "Дарик " Иванов.
Левски е осъден по 4 точки. Едната е за вълнения по трибуните, друга е за мятане на предмети към терена, трета е за расистко държание, а последната е за опит за навлизане на терена. От "Герена ", по всичко проличава, че няма да апелират санкцията и идващите два евромача на клуба ще са без аудитория.
От мача от VI кръг на Първа лига с Етър (2:1) "сините " бяха осъдени от БФС с общо 5800 лева за нерегламентирано потребление на димки, хвърлени предмети, възпламеняване на бомбички на терена, както и за псувни по длъжностни лица.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР