Глобата, която ще се налага на закупилия колата1 е 200

...
Глобата, която ще се налага на закупилия колата1 е 200
Коментари Харесай

МВР с нов софтуер за автоматично заличаване на регистрация на непрехвърлен автомобил

Глобата, която ще се постанова на закупилия колата1 е 200 лв.

Министерство на вътрешните работи вкара нов програмен продукт, който автоматизирано заличава регистрацията на лек автомобил, който не е бил трансфериран до 2 месеца след продажбата на името на новия си притежател. Глобата, която ще се постанова на закупилия колата1 е 200 лв., съобщи БНР.

Още в края на предходната година влезе в действие изменение на закона за придвижване по пътищата, което планува служебното преустановяване на регистрацията, в случай че новият притежател на колата не я трансферира на свое име. Заради сходни пропуски в закона наши сънародници, продали колите си бяха упрекнати в Гърция в подкрепяне на трафик на мигранти, откакто купувачите не трансферираха собствеността по документи и използваха лекия автомобил за закононарушение в южната ни съседка.

От 12 юни тази година в " Пътна полиция " проработи и новата електронна система, която следи регистрацията на колите. Освен това от март месец е построена и връзка сред Министерство на вътрешните работи и нотариалната камара, която да следи за смяна на собствеността на транспортните средства у нас. От Министерство на вътрешните работи припомнят още, че ръководството на автомобил, който не е регистриран е закононарушение по силата на закона.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР