Глобата е редуцирала печалбата на акция на банката с около

...
Глобата е редуцирала печалбата на акция на банката с около
Коментари Харесай

Wells Fargo ще бъде глобена с 1 млрд. долара

Глобата е редуцирала облагата на акция на банката с към 16 цента.

© Chris Keane Още по тематиката
Morgan Stanley регистрира рекордна облага за първото тримесечие

Финансовите резултати на банката затвърждават изцяло положителното показване на бранша
22 апр 2018
Втори опит за милиард от покупко-продажби за портфейли неприятни заеми

Месеци след първата рекордна за пазара договорка, се приготвя втора, с още по-голям размер от просрочени банкови вземания
20 апр 2018
Citigroup надмина упованията на анализаторите

Причината е растеж в приходите от потрeбителското банкиране и търговията с акции
18 апр 2018
JPMorgan Chase регистрира положително първо тримесечие

Оперативната облага на банката е повишена с 35%
17 апр 2018 Американските регулаторни органи постановиха санкция от 1 милиарда $ на Wells Fargo, което съставлява първата глоба с подобен размер от началото на ръководството на доналд Тръмп, оповестява Financial Times.

Едва часове откакто от бюрото за финансова отбрана на потребителите в Съединени американски щати обявиха, че ще претендират за обезщетение на стойност 1 милиарда за корист с финансова информация, от Wells Fargo обявиха че ще заплатят санкцията, с цел да избегнат задълбочената инспекция за евентуални злоупотреби в региона на лизинговото кредитиране и ипотекарното кредитиране.

Глобата е първата с подобен мащаб от началото на ръководството на президента Доналд Тръмп и съставлява следващ сериозен удар върху репутацията на Wells Fargo като една от най-печелившите институции във финансовия бранш, откакто преди по-малко от две години се разбра, че чиновници на банката са основали над 2.1 млн. подправени сметки на имена на клиенти. Оттогава финансовата институция направи редица промени, само че остава участник в редица правосъдни процеси и следствия, зародили към абсурда.

Редуцирана облага

От Wells Fargo обявиха, че съглашението за изплащането на санкцията от 1 милиарда $ ще свие чистата облага на институцията с 16 цента на акция или до към 96 цента на акция. За съпоставяне облагата на акция при банки с почти подобен размер на активите като JPMorgan Chase е 2.37 $ на акция или над 2 пъти по-голяма. В допълнение към това от банката обявиха, че са коригирали годишните си предварителни резултати, с цел да дават отговор на изменението в приходите.

Наред с санкцията от 1 милиарда $ от управлението на Wells Fargo обявиха, че ще би трябвало да дават за обзор от страна на борда си, подробни проекти за напъните на институцията по посока подобряването на ръководството на риска и обезщетяването на клиентите.

Глобата, наложена на Wells Fargo е първата основна глоба, наложена от Американското бюро за финансова отбрана на потребителите, откакто през ноември предходната година президентът Доналд Тръмп назначи шефа на бюджета за американската администрация Мик Мулвани за началник на институцията. До огромна степен големият размер на санкцията се дължи точно на тази рокада заради обстоятелството, че Мулвани, който беше един от най-големите критици на регулатора в този момент оглавява институцията и интензивно се пробва да затегне контрола върху неточните практики от страна на банките. Най-голямата санкция, налагана от бюро за финансова отбрана на потребителите досега, възлизаше на 100 млн. $ и още веднъж беше ориентирана към Wells Fargo, точно във връзка абсурда с подправените сметки през 2016 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР