Глобалното търсене на сребро се очаква да нарасне с 16%

...
Глобалното търсене на сребро се очаква да нарасне с 16%
Коментари Харесай

На пазара на сребро има невиждан от десетилетия дефицит

Глобалното търсене на сребро се чака да нарасне с 16% тази година до 1.21 милиарда унции, създавайки най-големия недостиг от десетилетия. Използването на благородния метал от промишлеността за бижута и сребърни произведения и за кюлчета и монети за вложители на дребно се предвижда да доближи рекордни равнища, съгласно Silver Institute.

Автомобилните производители употребяват повече сребро, защото количеството електроника в транспортните средства се усилва, само че секторът съставлява единствено към 5% от общото търсене. Слънчевите панели съставляват към 10% от потреблението.

Търсенето в Индия съвсем се удвои през 2022 година, защото купувачите се възползваха от ниските цени, с цел да попълнят запасите, изчерпани през 2020 и 2021 година

Борсово търгуваните фондове (ETF), съхраняващи сребро за вложители, обаче се свиха, връщайки метала на пазара, само че Silver Institute не регистрира ETF като физическо търсене, защото те съхраняват единствено сребърни кюлчета на едро и не ги преработват.

Silver Institute предвижда недостиг от 194 милиона унции тази година по отношение на 48 милиона през 2021 година

Търсенето евентуално ще спадне през идната година, сподели Филип Нюман от консултантската компания Metals Focus, която изготвя числата за Silver Institute.

Попълването на запасите в Индия евентуално ще спре през 2023 година, само че в един миг ще се разсее “, сподели той. „ Може да станем очевидци на някои прилични цифри през 2023 година, само че може да не съответстват с 2022 година “

Нюман сподели, че чака мощно търсене от промишлености като слънчевите панели и производителите на коли и повече дефицити в доставките на сребро през идващите години, само че не толкоз огромни, колкото през 2022 година

Количеството сребро, съхранявано в трезори в Лондон и Ню Йорк, следено от борсата COMEX и London Bullion Market Association, е намаляло с към 370 милиона унции, или 25% тази година.

Но Нюман сподели, че е останало доста сребро.

Все още има обилни ресурси “, сподели той. „ Не мисля, че това е мотив за терзание “.

Цените на среброто паднаха с към 10% тази година до 21 $ за унция, най-много заради финансовите вложители, които продават сребро в отговор на възходящата рентабилност на американските облигации и укрепването на $.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинсребро недостиг ПоследниНай-четениПазари 24 На пазара на сребро има невъобразим от десетилетия недостиг Компании 56 Стотици чиновници избират сами да изоставен Twitter Индустрии 180 Драстично стесняване на рекламните бюджети би било неточност Транспорт 408 Търговете за новите влакове и локомотиви започват през декември Любопитно 12440 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Пазари 11838 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Компании 6972 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Крипто 6840 Милиардерът, който желае да избави „ полудялата “ криптоиндустрия Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР