Глобалното търсене на петрол през 2021 г. ще се възстанови

...
Глобалното търсене на петрол през 2021 г. ще се възстанови
Коментари Харесай

Международната енергийна агенция подобри прогнозата за търсенето на петрол

Глобалното търсене на нефт през 2021 година ще се възвърне с 5,7 милиона барела дневно (b/d) против спад от 8,7 милиона b/d през 2020 година и това се улеснява от удобните макроикономически прогнози, съгласно априлския отчет на Международната енергийна организация (IEA). Агенцията увеличи прогнозата си за търсене с 230 хиляди b/d спрямо март, предава ТАСС. 

Сега се чака световното търсене на нефт през 2021 година да доближи 96,7 милиона барела дневно. Изчислението взема поради по-благоприятни прогнози за стопанската система и мощни оперативни индикатори, се изяснява в отчета. 

В същото време Международната енергийна организация (IEA) отбелязва, че възобновяване на търсенето към момента е нежно на фона на обстоятелството, че броят на случаите на ковид в страните, консумиращи нефт, към момента се усилва. 

Доставката на нефт от страни отвън ОПЕК ще се възвърне с 610 хиляди барела дневно през 2021 година при спад от 1,3 милиона b/d през 2020 година. 

В същото време доставките на нефт от Съединените щати през тази година ще продължат да понижават с още 100 хиляди b/d, откакто паднат с 600 хиляди b/d през 2020 година, чака IEA. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР