Глобално проучване за ролята на мобилните технологични решения в здравеопазването

...
Глобално проучване за ролята на мобилните технологични решения в здравеопазването
Коментари Харесай

Технологиите подобряват работата на лечебните заведения, сочи проучване

Глобално изследване за ролята на мобилните софтуерни решения в опазването на здравето бе извършено измежду над 500 болнични ръководители от целия свят. Цел на провеждането му бе да се откри какви са наблюденията и упованията на шефовете и чиновниците в лечебните заведения по отношение на подобряването на качеството на предоставяните грижи за пациентите, както и следенето на лабораторни проби и лекарства. Проучването е извършено от Zebra Technologies.

От резултатите стана ясно, че пандемията от COVID-19 е повлияла мощно за задълбочаването на проблеми, свързани с обезпечаването на навременни и точни грижи за пациентите.

Мнението на повече от половината от интервюираните е, че технологиите могат да оказват помощ за възстановяване на следенето на медикаментите, за възстановяване на процеса по идентификация на пациентите, за следенето на здравния статус на пациентите и за по-доброто ръководство на работните процеси на медицинските сестри.

Около 4 от 10 интервюирани ръководители на лечебни заведения споделят, че сега употребяват технологии за локализиране. По този метод понижават до най-малко времето, в което болничния личен състав прекарва в търсене на здравно съоръжение или консуматив, което би довело до обезпечаване на повече време за даване грижи на пациента.

Наблюдава се и наклонност за занемаряване на модела BYOD (Bring your own device), при който се употребяват персоналните мобилните телефони на здравния личен състав. За сметка на това се минава към закупуване на издръжливи и сигурни профилирани мобилни устройства, позволяващи ежедневна стерилизация.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР