Глобалният растеж ще се забърза през тази година след по-добрата

...
Глобалният растеж ще се забърза през тази година след по-добрата
Коментари Харесай

Световната икономика за първи път се връща към предкризисните нива през 2018-а

Глобалният напредък ще се забърза през тази година след по-добрата от предстоящото 2017 година, предвиждат от Световната банка. Експертите от организацията считат, че международната стопанска система ще нарасне с 3,1% през идващите 12 месеца преди да се забави по-осезаемо, оповестява BBC.

2018 година ще е първата след финансовата рецесия, когато има опция растежът да доближи равнищата отпреди десетилетие. Въпреки това в отчета се показва, че растежът нагоре ще бъде кратковременен, като от своя страна той ще усъвършенства стандартът на живот и ще ограничи риска от беднотия в дълготраен проект.

" Възстановяването на световния напредък е обнадеждаващо ", показва президентът на Световната банка Джим Йон Ким. Прогнозата е по-добра от тази, която банката показа през юни предходната година.

Сред огромните стопански системи, особено за Еврозоната, от организацията въпреки всичко чакат леко закъснение, само че по-малко от предходните упования.

Развиващите се стопански системи ще запишат малко по-голям растеж през тази година, само че от банката чакат да има обилни промени в дълготраен проект. Според оценката на специалистите капацитетът за напредък в идващите години е по-слаб от този за последните.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР