Глобалният недостиг на чипове е заплаха за японската индустрия(снимка: CC0

...
Глобалният недостиг на чипове е заплаха за японската индустрия(снимка: CC0
Коментари Харесай

Япония влага милиарди в местно производство на чипове


Глобалният дефицит на чипове е опасност за японската промишленост
(снимка: CC0 Public Domain)

Японското държавно управление възнамерява да усили разноските си, с цел да разгърне локалното произвеждане на усъвършенствани полупроводници и акумулатори според програмата за напредък на страната тази година, заяви финансовото издание Nikkei.

Според плана на проект за напредък, който би трябвало да бъде финализиран през юни, държавното управление ще насърчи огромни вложения за създаване на акумулатори за електрически транспортни средства, съобщи.

Планът ще акцентира на намесата на Токио в, който докара до редица разстройства в производството на японските производители и заплашва да навреди на локалната стопанска система, мощно подвластна от износа.
още по тематиката
В тактиката за напредък държавното управление се ангажира да разшири сегашния фонд от 200 милиарда йени (1,84 милиарда долара), с цел да поддържа локалната промишленост за произвеждане на чипове.

Планът ще се концентрира върху напъните за поощряване на финансовите разноски, да вземем за пример посредством покана към американски производители да влагат в Япония, тъй че двете страни да укрепят веригите за доставки на чипове, съгласно Nikkei.

Проектът загатва желанието на Япония да държи 40% световен дял при мощните полупроводникови чипове от последващо потомство, употребявани в и други приложения, до края на десетилетието.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР