Глобалният мир се влоши за девета поредна година - с

...
Глобалният мир се влоши за девета поредна година - с
Коментари Харесай

Глобалният мир се влошава за 9-та поредна година

Глобалният мир се утежни за девета поредна година - с 0.07%, съответно за 2021 година Това въпреки всичко е второто минимум утежняване, записано в историята на Глобалния показател на мира.

Исландия остава най-мирната страна в света, позиция, която заема от 2008 година, следвана от Нова Зеландия и Дания. Афганистан остава минимум мирната страна в международен мащаб, оставяйки след Йемен и Сирия.

България е на 27-мо място. Румъния е паднала с четири места надолу, само че към момента изпреварва България и е на 25-о място. районен съд Македония е подобрила позицията си с 11 места, среща се на 40-а позиция. От другите ни съседи Сърбия е на 44-то място, Гърция – 66, а Турция е на ръба на алената зона със своето 149-о място.

Освен това в тазгодишния отчет осем от 10 -те най-мирни страни в света се намират в Европа, което прави този континент най-мирния район в света. Това е най -големият брой европейски страни, които са класирани в първите 10 от основаването на ГИМ.

ГИМ прави оценка страните по три аспекта: социална сигурност и сигурност, продължаващ вътрешен и интернационален спор и равнище на милитаризация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР