Глобалният икономически спад от $6 трилиона може да се окаже

...
Глобалният икономически спад от $6 трилиона може да се окаже
Коментари Харесай

Глобалният икономически спад от $6 трилиона може да се окаже оптимистичен

Глобалният стопански спад от $6 трилиона може да се окаже оптимистичен, предизвестяват икономистите на Bloomberg Economics.

В своя разбор те показват, че разширените стопански системи са изправени пред най-лошата рецесия след Голямата меланхолия, а световната икономическа продукция ще се свие с 4%. Те споделят още, че брутният вътрешен артикул на Съединени американски щати ще спадне с 6.4%.

Прогнозата им допуска възобновяване на международната стопанска система да стартира едвам през втората половина на годината.

Икономиката „ влезе в спад с невиждана скорост и тежест, като множеството напреднали стопански системи са изправени пред най-слабите си резултати след Голямата меланхолия “, написаха в отчета Том Орлик и Джейми Ръш. „ В съпоставяне с упованията при започване на годината, цената на изгубената продукция ще е повече от 6 трилиона $ “, пишат те.

По думите им свиването в подобен мащаб се основава на „ оптимистичните догатки както за огнището, по този начин и за възобновяване от пандемията “, което в допълнение акцентира предизвикването, пред което са изправени политиците. При подобен сюжет брутният вътрешен артикул на Съединени американски щати ще се свие с 6.4%, до момента в който Брутният вътрешен продукт на еврозоната ще се свие 8.1%. Икономиката в Япония ще се свие с 4%, до момента в който тази в Китай ще се разшири с най-бавното си движение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР