Глобалните продажби на фалшиви и пиратски стоки са се увеличили

...
Глобалните продажби на фалшиви и пиратски стоки са се увеличили
Коментари Харесай

Продажбите на фалшиви и пиратски стоки се увеличават

Глобалните продажби на подправени и пиратски артикули са се нараснали до 460 милиарда евро (522 милиарда долара) годишно, което съставлява големите 3,3% от международната търговия, съгласно отчет, оповестен в понеделник.
Последната оценка на Службата на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO) и на OECD откриха, че делът на фалшифицираните артикули е отбелязал " забележителен " растеж от миналата оценка през 2016 година с 2,5% от международната търговия, предава AFP.
Тези артикули съставляват 121 милиарда евро от цената на вноса в Европейския съюз - големия 6,8% от общия импорт в блока, по отношение на 5% през 2016 година, се споделя в изказване на EUIPO.
" Фалшифицирането и пиратството съставляват огромна опасност за нововъведенията и икономическия напредък, както на ниво Европейски Съюз, по този начин и на международно ниво, " сподели изпълнителният шеф на EUIPO Кристиан Арчамбо, съобщи БГНЕС.
Той сподели, че " надълбоко притеснителното " повишаване " ясно приканва за координирани дейности на всички нива, с цел да бъде изцяло отстранено ".
Най-засегнатите от подправянето и пиратството компании са основани основно в развитите страни, като Съединени американски щати, Япония, Южна Корея и страните от Европейски Съюз, се споделя в отчета. Но бизнесът в Китай, Бразилия и Хонконг понася от ден на ден удари в тази посока.
Страните, изнасящи най-вече подправени и пиратски артикули, са Китай, Хонконг, Обединените арабски емирства, Турция, Сингапур, Тайланд, Индия и Малайзия.
Докладът се основава на данни от съвсем половин милион митнически конфискации от интернационалните правоприлагащи органи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР