Глобалните презастрахователи започнаха да вмъкват разпоредби за анулиране в полици

...
Глобалните презастрахователи започнаха да вмъкват разпоредби за анулиране в полици
Коментари Харесай

Презастрахователите се оттеглят от рисковете в Израел и Близкия изток

Глобалните презастрахователи започнаха да вмъкват разпореждания за отменяне в полици за отбрана против пълномащабен спор в Близкия изток, ход, който заплашва в допълнение да усили разноските и рисковете за бизнеса, работещ в районът.

Оттеглянето на презастрахователите, които споделят рисковете с първичните застрахователи и играят решаваща роля в световната стопанска система, отразява възходящата угриженост във финансовия бранш по отношение на посоката на войната сред Израел и Хамас, почнала през октомври.

Клаузите за излизане бяха включени в някои контракти, направени със застрахователите като част от предоговаряне на полиците при започване на годината, споделиха четирима участници на пазара пред Financial Times. Такива клаузи са напълно нови и не са били употребявани преди, споделиха двама от тях.

Ако бъдат задействани, това би означавало, че от този миг застрахователят няма да има презастрахователно покритие за новозастраховани пространства или други активи — като да вземем за пример търговск...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР