Глобалните емисии на вредни газове са се върнали на нивата

...
Глобалните емисии на вредни газове са се върнали на нивата
Коментари Харесай

Доклад: Вредните емисии в атмосферата отново растат

Глобалните излъчвания на нездравословни газове са се върнали на равнищата отпреди пандемията, което съществено заплашва постигането на задачите на Парижкото съглашение за ограничение на измененията в климата, разгласи в собствен отчет Международната организация по енергетика (МАЕ), представена от Агенция Франс Прес.
Емисиите, генерирани от световната енергетика през декември, са били с 2% по-високи от тези година по-рано. Причинат е както икономическото възобновяване от пандемията, по този начин и неналичието на политики за чиста сила, се акцентира в отчета.
"Възстановяването на световните въглеродни излъчвания към края на предходната година е изрично предизвестие, че не се прави задоволително за ускорение на прехода към чиста сила в международен мащаб ", съобщи изпълнителният шеф на МАЕ Фатих Бирол.
Преди година междуправителствената организация прикани държавните управления да слагат чистата сила в основата на проектите за икономическо стимулиране, само че не доста страни се вслушаха в този апел. "Нашите данни демонстрират, че се връщаме към въглеродно интензивния бизнес както нормално ", предизвести Бирол.
В Китай замърсяването с въглеродни емсии през предходната година е надхвърлило равнищата от 2019 година с повече от половин %, макар драконовската, въпреки и къса, обсада, с цел да спре разпространяването на ковид. В други страни също се следи повишение на излъчванията над равнищата отпреди COVID-кризата, се показва в отчета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР