Глобалните доставки на смартфони се очаква да намалеят с 3,2%

...
Глобалните доставки на смартфони се очаква да намалеят с 3,2%
Коментари Харесай

Прогноза: възстановяването на пазара на смартфоните ще започне не по-рано от 2024 г

Глобалните доставки на смарт телефони се чака да намалеят с 3,2% през 2023 година, което се дължи на по-слабите стопански вероятности и продължаващата инфлация, съгласно ново изследване на анализаторската компания International Data Corporation (IDC). Очаква се доставките на смарт телефони тази година да възлизат на 1,17 милиарда единици.

IDC пресмята, че възобновяване на пазара на смарт телефоните ще стартира през 2024 година с растеж от 6% на годишна база. Но потребителското търсене във всички райони ще се възвръща доста по-бавно от предстоящото, настояват анализаторите.

„ Ако 2022 година беше годината на непотребните ресурси, то 2023 година е годината на предпазливостта “ – сподели Набила Попал (Nabila Popal), шеф проучвания в IDC Mobility and Consumer Device Trackers. „ Въпреки че всеки желае да има подготвени ресурси за вълната на неизбежното възобновяване, никой не желае да остане с тях прекомерно дълго. Това също по този начин значи, че марките, които поемат опасности, евентуално могат да извлекат огромни облаги от нараствания дял в верния миг. “

IDC обаче отбелязва, че макар горните проблеми, сегментът на сгъваемите смарт телефони продължава да се развива. „ Все още виждаме повече сгъваеми устройства на пазара, което е огромен софтуерен скок напред в промишлеността, само че моментът е неприятен “ – сподели Райън Рейт (Ryan Reith), вицепрезидент на групата по проучване на мобилните и потребителски устройства в IDC.

Според CNET, пазарът на сгъваемите телефони е доминиран от Samsung Galaxy Z Fold 4 и Z Flip 4. Гугъл неотдавна показа първия си сгъваем телефон – Pixel Fold, а Motorola пусна обновена версия на своя сгъваем телефон Razr. Honor и Oppo също оферират сгъваеми устройства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР