Глобалните авиокомпании се подготвят за по-голяма нестабилност заради новият варианта

...
Глобалните авиокомпании се подготвят за по-голяма нестабилност заради новият варианта
Коментари Харесай

Как световните авиокомпании се подготвят за варианта на ковид Омикрон

Глобалните самолетни компании се приготвят за по-голяма неустойчивост поради новият разновидността на ковид Омикрон, който може да ги принуди " да жонглират " с написания и дестинации в къси периоди и да разчитат повече на вътрешните пазари, където това е допустимо. Това показват анализатори, представени от Ройтерс.

Много пасажери по целия свят към този момент са резервирали пътувания за коледния интервал, който по принцип е пиков сезон за самолетните компании. Но в този момент има възходящи опасения по отношение на настъпването на пауза в бъдещите празнични резервации и по-нататъшно закъснение на така и така бавното възобновяване на бизнес пътуванията.

Агенцията за кредитен рейтинг " Фич " (Fitch Ratings) уточни, че е намалила прогнозите си за световния пътнически трафик за 2021 година и 2022 година, като появяването на нови разновидности на ковид като Омикрон, ускорява вероятността изискванията да останат нестабилни за самолетните компании.

" Сякаш наподобява, че сме се върнали там, където бяхме преди година и това не е добра вероятност за промишлеността и отвън нея ", означи по време на уебинар Дейдре Фултън, сътрудник в консултантската компания MIDAS Aviation.

Въздействието на Омикрон ще варира според от страната и района, заради реакцията на всяко настрана държавно управление и разнообразния темперамент на международните самолетни компании, както и техните бизнес модели, отбелязва Ройтерс.

Така да вземем за пример японските авиокмпании ANA Holdings Japan Airlines към този момент стопираха новите резервации за интернационалните полети, идващи в Япония до края на декември, защото страната стяга граничния надзор поради новия вид на ковид.

Авиокомпаниите в страни с огромни и мощни вътрешни пазари като Съединени американски щати, Китай и Русия, наподобява са по-добре предпазени от повишаване на несигурността на интернационалните пътувания.

Анализ на швейцарската банка UBS демонстрира, че американските авиооператори към момента не са трансформирали планувания си потенциал, който за декември е 87% от равнищата за 2019 година и се чака през януари 2022 година да доближи 92% от потенциала им преди коронавирусната пандемия.

" През последната година всеки нов Covid вид докара до спад в резервациите за полети, само че по-късно имаше нарастване, откакто скокът на новоинфектираните с ковид се разсее. Очакваме и в този момент да се прояви същият модел ", сподели Хелане Бекер, анализатор в Cowen and Co.

Уебсайтът за резервации на пътувания Kayak пък уточни, че интернационалните търсения на пътувания от Съединени американски щати са намалели в неделя (28 ноември) единствено с 5%, което е в внезапен контрастност със спада от 26% в търсенията на самолетни билети във Англия, която стегна условията за тестване на идващи пасажери.
 Европейските летища и самолетни компании тестват ограниченията за сигурност
Европейските летища и самолетни компании тестват ограниченията за сигурност

За какво да се приготвите, в случай че ви се постанова да пътувате скоро?

Големите европейски самолетни компании обаче са доста по-зависими от интернационалните пътувания, в сравнение с техните сътрудници в Съединени американски щати, което ги излага на по-голям риск от въздействието на разновидността Омикрон.

В Азия страни като Австралия, Япония, Сингапур и Тайланд пък едвам започнаха деликатно да отстраняват граничните рестрикции през последните седмици и броят на пасажерите остана много под равнищата преди пандемията, още преди да бъде открит разновидността Омикрон.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР