Глобалната финансова платформа Revolut от днес работи като банка в

...
Глобалната финансова платформа Revolut от днес работи като банка в
Коментари Харесай

Revolut открива банка в България, но надзорът ще е в Литва

Глобалната финансова платформа Revolut от през днешния ден работи като банка в България, оповестиха от кредитната институция. Тя действа с литовския си лиценз, като Българска народна банка е известена от европейските си сътрудници, че банката ще работи у нас. Тя ще набира и влогове, които обаче няма да са предпазени от българската, а от литовската скица за гарантиране на спестяванията, чиято отбрана също е до 100 000 евро.

Revolut е известно измежду младежите мобилно приложение за разплащания с ниски или нулеви такси, като преводите всекидневно стават за минути.

Услугата за разкриване на депозит обаче е нова за България. Клиентите би трябвало да имат поради, че Rеvоlut Рауmеntѕ и Rеvоlut Ваnk ca двe oтдeлни дpyжecтвa, което значи, че отбраната на депозитите ще е годна единствено в случай че парите са трансферирани към банката (Revolut Bank), прецизира профилираното финансово издание.

По информация на Българска народна банка, представена от Money.bg, влоговете на клиентите на Revolut Bank ще бъдат предпазени не от българския Фонд за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ), а от сходна на българската гаранционна скица в Литва. Отговорността за надзора върху кредитната институция също е на управляващите във Вилнюс. " Haдзopът въpxy дeйнocттa нa бaнĸaтa, вĸлючитeлнo зa дeйнocтитe, ĸoитo ocъщecтвявa диpeĸтнo в дpyги дъpжaви, ce ocъщecтвявa oт Цeнтpaлнaтa бaнĸa нa Литвa ", пocoчвaт oт БHБ.

До момента Revolut има повече от 220 000 клиенти в България. Бързо разрастващата се финтех компания е уверена, че депозитните сметки, дружно с необятната гама от артикули и услуги ще обезпечат на българските консуматори повече надзор, добавена стойност и сигурност спрямо обичайните банки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР