Глобалната деволюция, демонстрирана най-добре чрез Мрежата, отново напомни за себе

...
Глобалната деволюция, демонстрирана най-добре чрез Мрежата, отново напомни за себе
Коментари Харесай

Kojima Productions заплаши със съд всеки, който продължава с „шегите“ към Коджима

Глобалната деволюция, демонстрирана най-добре посредством Мрежата, още веднъж подсети за себе си. Поредната ѝ изява пристигна след трагичния завършек на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе, който беше убит по-рано този месец. Тръгнала от Интернет нечиста сделка уличава известният гейм дизайнер Хидео Коджима, като килъра на Абе.

Един от първите, решили да потвърдят провиденческия темперамент на кино лентата „Идиокрация“ (2006) бил френският политик Дамиен Риу, който назовава Коджима палач с левичарски възгледи. Повод за обвиняванията му се явили смешка в Интернет, която показва фотоси на японския талант, на които той е облечен с тениска на Чегевара, както и фотос, на който носи ушанка с герба на Съветския съюз. Въпросните снимки се завъртели по арабска телевизия, както и по гръцки ефирен канал, написа PlayStation Lifestyle. И несъмнено същите фотоси бързо почнали да се популяризират в Мрежата. Самият Риу по-късно се извинил за грешката си. Той споделя, че е бил измамен и не е ревизирал обстоятелствата, като се извинява на Хидео Коджима и на… Metal Gear. Гръцкият канал ANT1 TV Greece също свалил дезинформативното си видео от YouTube. Междувременно беше хванат същинският палач на Абе – 41-годишният Тетсуа Ямагами. Бившият морски пехотинец към този момент се призна за отговорен. Само че студиото на Коджима не мисли да оставя по този начин нещата.

През почивните дни Kojima Productions заплашиха, че всеки, който популяризира погрешна информация във връзка с Хидео Коджима ще бъде съден.

„Kojima Productions осъжда остро разпространяването на подправени вести и клюки, които сеят погрешна информация. Ние не толерираме сходни клюки и ще предприемем правосъдни дейности в избрани случаи“, пишат от студиото.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР