Глобална точка на пречупване - накъде вървим? Това е общата

...
Глобална точка на пречупване - накъде вървим? Това е общата
Коментари Харесай

Трансформациите и предизвикателствата от войните - това са акцентите на годишния форум на института Аспен в Букурещ

Глобална точка на изкривяване - накъде вървим? Това е общата тематика на дванадесетото издание на форума Aspen - GMF Bucharest, проведен от Румънския институт Аспен и Германския фонд Маршал на Съединени американски щати. Събитието ще се организира на 9-10 ноември 2023 година в Букурещ и в него ще вземе присъединяване журналистът и водещ на публицистичното предаване „ 120 минути “ по bTV, Светослав Иванов.

Водещ конгрес в региона на обществената дипломация и стратегическите срещи в Черноморския район, самодейността Aspen - GMF Букурещ предлага благоприятни условия международните водачи да се ангажират с разширената черноморска зона, като свързват трансатлантическите диалози и основават развой на размисъл за района и неговото въздействие в границите на интернационалните стратегии.

Войните в Украйна и Израел бележат повратна точка за целия свят. Парадигмите за военната и икономическата сигурност са разрушени, а интернационалните и районните геополитически карти се предначертават. Местните военни спорове са единствено върхът на айсберга на една по-голяма икономическа и идеологическа борба, която рискува да докара до внезапно разделяне на света. Тазгодишното издание на Aspen - GMF Bucharest ще се концентрира върху трансформациите и провокациите, които войните пораждат в интернационален проект. Темите, които ще бъдат обсъждани, включват:

КиберсигурностПревъоръжаване и отбранителна индустрияГеополитически процесиПроизводствени вериги на районно нивоКибер и софтуерно развитиеОбразование като крайъгълен камък за публичната устойчивостРисков капитал и районни започващи предприятияФинансови пазариЗелена икономикаФинансови институции и икономическа сигурностДемокрацията в един разграничен свят

Годишният конгрес на Аспен и Германския фонд " Маршал " е платформа за същински, провокативни и перспективни диспути, които се стремят да слагат верните въпроси и да се оправят със комплицираните проблеми на динамичния и неустойчив районен и интернационален подтекст. Инициативата ще събере още веднъж представители на бизнеса, публични лица и стратегическата общественост в тристранен формат. Участници от Европа, Съединени американски щати, страните-партньори от НАТО, както и от Близкия изток, Африка и Азия ще се включат в двудневните диспути. Към тях ще се причислят представители на високо ниво от институции и национални държавни управления.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР