Глоба от името на МВР за гледане на порно налагат

...
Глоба от името на МВР за гледане на порно налагат
Коментари Харесай

Сащисани потребители: МВР глобява и блокира компютъра за гледане на порно!

Глоба от името на Министерство на вътрешните работи за гледане на порно постановат хакери, които са съумели да вкарат скриптове за печелене на пари в еротични уеб сайтове, оплака се български консуматор, чийто компютър бил "блокиран " до заплащане на санкция. До прозорчето с сигнален надпис се стигнало, откакто се опитал да откри в интернет мултимедийни еротични осъществявания на Алекс Алексиева, рекламирани в събота в разнообразни издания, написа "Телеграф ". 
"Написах "Alex Alexsieva f*ck " и вместо сладостни тръпки ме обзе терзание, тъй като излезе надпис, че компютърът ми е блокиран. В изскачащия прозорец имало "уведомление от Министерството на вътрешните работи на България за битка с киберпрестъпността ", която обяснявало на потребителя, че е блокиран поради "многократно навестяване на нецензурен уеб сайтове, съдържащи материали, неразрешени от закона на Министерството на вътрешните работи, а точно порнография с детайли на педофилия, принуждение и агитация на хомосексуалността. "
По-нататък от "МВР " давали инструкции за снемане на блокадата да бъдат преведени 40 лв. като санкция по сметка в портфейла за електронни заплащания в интернет WebMoney. Като опция заплащането можело да стане и в кештерминал с пъхане в машината също на 40 лв.. Борците против порнографията изясняват, че в случай че някой се опита да се разблокира без да заплати или в случай че откаже заплащане, "разследваща оперативна група неотложно ще бъде изпратена до мястото на пребиваването и задържането ви ". 
Освен това материалите щели да бъдат предадени за формиране на следствие по член 242, текст от наказателния кодекс, който обаче регламентира наказването за закононарушения срещу митническия режим. Специалисти предизвестиха, че "глобата " е обикновен опит за хакерска машинация с елементарен скрипт, който заобикаля firewall-а на компютъра най-малко към този момент до идната актуализация. Вероятно затова и "глобяващият орган " дава на уличеното лице период от 4 часа за възнаграждение на санкцията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР