Глоба от 50 до 500 лева за всеки, който храни

...
Глоба от 50 до 500 лева за всеки, който храни
Коментари Харесай

Кметът на Кричим: Глоба до 500 лв., ако храниш бездомни кучета в града

Глоба от 50 до 500 лв. за всеки, който храни бездомни животни! Това написа във Фейсбук кметът на Кричим и по този начин провокира недоволството на природозащитници и фенове на животните.

Във Фейсбук профила си, кметът на Кричим - Атанас Калчев предлага изтъквам: да се спре порочната процедура за хранене на бездомни животни, която заплашва живота на жителите. Причината - сигнали за нападателни животни.

„ В поста съм си писал, както са си отворили сърцата и душите за кучетата, по този начин да си отворят и домовете, стаите, всеки да вземе по няколко и да си ги обгрижва както иска”, разясни кметът Калчев.

В обявата си споделя още, че няма да строи приюти и че Кричим не може да се оправи с популацията. Калчев е кмет от 14 години, само че не знае какъв брой са бездомните животни.

Кметът прибавя, че битката с бездомните животни не е била приоритет. По улиците в Кричим, с изключение на животни, има и табели, които не разрешават храненето им.

„ Учуден съм, че има кметове, които вместо да търсят решение, сеят разделяне измежду хората, упрекват хората, които въпреки всичко им пука и са показали човечност. Този модел е неприемлив”, счита специалистът по хуманно отношение към животните Явор Гечев.

Кметът обаче не вижда проблем, а опция. „ Аз си мисля, не знам какъв брой това е правилно, считам, че те ще се саморазселят”.

Дали предлагането ще бъде признато - на ход са общинските съветници.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР