Глоба от 20 000 лв. е наложила РЗОК на МБАЛ-Велинград,

...
Глоба от 20 000 лв. е наложила РЗОК на МБАЛ-Велинград,
Коментари Харесай

20 000 лв. глоба за болницата във Велинград заради фиктивни прегледи

Глоба от 20 000 лева е наложила РЗОК на МБАЛ-Велинград, откакто инспекция е открила, че са регистрирани действия с електронния автограф на хирург, до момента в който той е бил в чужбина.

Здравната каса е прекратила договорите и за 5 клинични пътеки на здравното заведение-за диагностика и лекуване на панкреаса и перитонеума на лица над 18-годишна възраст, за оперативни интервенции при инфекции на меките и костните тъкани, за консервативно лекуване при остри коремни болести и други

Управителят на болничното заведение доктор Заприн Пепелов е изпратил съобщение до непрекъснатата комисия по опазване на здравето в локалния Общински съвет, с което осведоми за отчасти прекратените контракти със заповед на шефа на РЗОК-Пазарджик от 5 юли т.г.

Констатирани са нарушавания, свързани с доктор Чавдар Калъчев от Хирургично поделение, като по време на престояване отвън страната са били регистрирани клинични пътеки с неговия електронен автограф.

Тези нарушавания са станали по време на ръководство на предходното управление. Те в допълнение отежняват неприятното финансово положение на болничното заведение, твърди сегашният шеф на велинградската болница доктор Заприн Пепелов и чака мнение по случая от Здравната комисия в Общински съвет в града.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР