Глоба от 100 000 лв. се налага на Трейс Груп

...
Глоба от 100 000 лв. се налага на Трейс Груп
Коментари Харесай

Заради увреждане на жълтите павета: Столична община налага глоба от 100 000 лв. на строителна фирма

Глоба от 100 000 лева се постанова на „ Трейс Груп Холд “ от Столична община за позволено увреждане на керамичните (жълти) павета при ремонта на Зона 4 от градския център, оповестяват от Столична община.

След подаден сигнал за съзнателно строшаване нацяло керамично паве от строителен служащ е формиран констативен акт от Столичната община.  

Жълтите павета, които са положени в центъра на София при започване на ХХ век, са оповестени за единична урбанистична и архитектурно-строителна културна полезност през 2016 година със заповед на министъра на културата по предложение на кмета на Столична община и решение на Столичния общински съвет.

За позволеното съзнателно увреждане кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова изпраща сигнал и до Софийската градска прокуратура.

В края на юли стартира пренареждане на жълтите павета като част от ремонта на Зона 4 от центъра на София, който завърши в средата на септември. Малко по-късно обаче се появиха проблеми, в някои сектори паветата се разместиха. Кметът на София Йорданка Фандъкова сподели през предходната седмица, че " в секторите, в които има разбърквания, ще се пренареждат паветата до тогава, до момента в който се наредят като хората - колкото пъти би трябвало, толкоз пъти ще ги пренареждат ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР