Глоба до 5000 лв. е предвидена за тези, които изгарят

...
Глоба до 5000 лв. е предвидена за тези, които изгарят
Коментари Харесай

Държавата почва проверки за горене на опасни отпадъци и напомня какви са глобите

Глоба до 5000 лева е планувана за тези, които изгарят отпадъци нерегламентирано в печките си, оповестява в. " 24 часа ". Това напомнят от Министерството на околната среда и водите, защото стартират инспекции дали се горят боклуци нелегално преди началото на отоплителния сезон. Те ще се правят от Регионалните инспекции по околната среда и водите, които ще наблюдават дали предаването на боклуци за изгаряне се прави единствено след писмен контракт с лица, притежаващи документ за тази активност по Закона за ръководство на боклуци.
Проверките особено ще се целят в лица, горящи остарели гуми, отработени масла, боклуци от текстил, дървени дограми и други елементарно запалими материали, защото те отделят най-отровни нездравословни излъчвания в атмосферата.
За едноличните търговци или юридическите лица, които изгарят или третират нелегално неопасни боклуци, да вземем за пример остарели гуми или използвани облекла, санкцията е от 1400 до 4000 лева Фиш за 10 до 50 лева се връчва при маловажни случаи.
Най-висока е санкцията за еднолични търговци или юридически лица, които изхвърлят рискови отпадъци на неразрешени места или ги изгарят нелегално. При тях се постанова имуществена глоба от 10 до 50 хиляди лева За рискови боклуци се смятат отработените масла и отпадъците като стъкло, пластмаса и дървесина, съдържащи или нечисти с рискови субстанции, както се класифицират боядисаните дограми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР