Глоба до 5000 лева грози петима мъже, у които са

...
Глоба до 5000 лева грози петима мъже, у които са
Коментари Харесай

РИОСВ-Хасково глобява петима мъже, яли таралежи -

Глоба до 5000 лв. грози петима мъже, у които са открити 12 живи таралежа. Пред служителите на реда и специалист от РИОСВ–Хасково те са признали, че ловят таралежите, с цел да се хранят с тях, оповестиха от Регионалната ревизия по околната среда и водите в града. 

В понеделник вечерта поданици на кърджалийското село Минзухар подали сигнал в полицията за непознати хора, които обикалят региона. Спрян е автомобил, в който били мъжете - двама от старозагорското село Бъдеще, двама от димитровградското Ябълково и един от хасковското Клокотница.

При огледа е открито, че транспортират 12 таралежа в зелена брезентова торба. При разпита мъжете си признали, че ловят таралежи благодарение на подготвено куче, с цел да се прехранват с тях.

На петимата са формирани актове. Санкцията за физически лица е от 100 до 5000 лв..

Таралежът е предпазен тип за България, включен е в Приложение №3 към член 37 от Закон за биологичното многообразие. Забранени са всички форми на съзнателно хващане или ликвидиране на екземпляри с каквито и да е уреди, средства и способи.

Таралежите са пуснати от чиновниците на Министерство на вътрешните работи в естествената им среда, допълват от РИОСВ-Хасково. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР