Глинкащрасе е улица в самия център на Берлин - в

...
Глинкащрасе е улица в самия център на Берлин - в
Коментари Харесай

Един хотел в Берлин, една зала за сватби в София: как Северна Корея се подиграва на санкциите

" Глинкащрасе " е улица в самия център на Берлин - в непосредствена непосредственост до Бранденбургската врата. Нищо чудно, че намиращият се на тази улица " Сити хостел Берлин " е постоянно цялостен. Стая в него коства към 17 евро на нощ, което за град като Берлин е напряко смешна цена - хотелската нощувка другояче излиза приблизително 100 евро. Млади хора от цяла Европа постоянно се отбиват в " Сити хостел ", без да са чували нещо за неговата история. А тя е много любопитна.

Сградата е благосъстоятелност на Северна Корея . Месечният наем, който арендаторът на хотела до неотдавна плащал на комунистическия режим в Пхенян, възлиза на 38 000 евро. Преди две години интернационалните наказания принудили севернокорейското посолство да приключи контракта за аренда. Банковата сметка, по която в този момент се превеждат парите за наема, била блокирана, твърди съдържателят на хотела. Хостелът обаче продължава да работи. Не е ясно дали притежателят и наемателят са сключили някакво ново съглашение и какво тъкмо съдържа то.

А това значи, че парите за нощувките, които гостите на хостела заплащат, вероятно към момента отпътуват за Северна Корея. Разбира се, гостите даже и не подозират този факт; малко на брой въобще виждат, че самият хостел е тъкмо до посолството на Северна Корея. В стъклена витрина пред него е изложена фотография, на която се вижда по какъв начин Ким Чен Ун стиска ръката на Владимир Путин.

Евтино, само че има бълхи

Карта на града с разположението на " Сити хостел Берлин "

Повечето туристи отсядат в хостела, тъй като е необикновено на ниска цена. Ако знаеха чия благосъстоятелност е, дали щяха да се въздържат? Може би. В оценките за хостела обаче никой не се интересува от въпроса за притежателя му. Затова пък мнозина се оплакват, че имало бълхи.

Историята на хостела и на посолството е много странна. От нея се носи полъхът на Студената война. В началото на 1970-те години в някогашната Германска демократична република е издигнато посолството на " братската " Северна Корея. След рухването на Берлинската стена и обединяването на Германия посолството е закрито. През 2001 година Германия възобновява дипломатическите си връзки със Северна Корея. Контактите обаче остават хладни, публични взаимни визити не се разменят, за посланическата задача се употребява единствено част от постройката. Другата част е дадена под аренда на един хотелиер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР