Бивш прокурор бие тревога за „демонстрираната опасност“ на Тръмп за свидетели, съдебни заседатели

...
Глен Киршнер – бивш прокурор от армията на САЩ и
Коментари Харесай

Глен Киршнер – бивш прокурор от армията на САЩ и настоящ правен анализатор на MSNBC – предупреди за заплахата, която Доналд Тръмп представлява за свидетелите и съдебните заседатели тъй като той обяви, че бившият президент е „опасност“.

„Загрижен съм, че съдиите все още не са се засилили, за да се справят с опасността, продължаващата опасност, демонстрираната опасност на Доналд Тръмп за свидетелите, на съдебните заседатели, на прокурорите, на съдиите и на техните семейства“, каза Киршнер пред домакина на SiriusXM Дийн Обейдалах в интервю, споделено в петък.

„Надявам се в един момент съдиите да осъзнаят, че Доналд Тръмп е опасност за общност и той трябва да бъде задържан в очакване на процеса, защото това ще започне да неутрализира заплахата, отчасти защото ще му вземете мегафона. Мисля, че ще проведем този разговор през идните месеци.“

Забележките на Киршнер следват няколко случая, когато Тръмп отправи атаки в социалните медии към прокурори, включително специалния прокурор Джак Смит, окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг , главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс и окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис.

През август властите в Грузия също казаха, че разследват заплахи, отправени към големи съдебни заседатели, които обвиниха Тръмп и 18 други миналия месец.

Обейдалах в петък попита бившия федерален прокурор дали Тръмп „засенчва притесненията“, които е имал към хората, които е съдил в минали дела.

Киршнер, преди да обсъди Тръмп , описа работа с престъпна организация, която той свърза с 30 убийства, където имаше анонимно жури и други мерки за сигурност поради „опасността“, представлявана от групата.

„И познайте какво? Те все пак стигнаха до някои от съдебните заседатели и някои от съдебните заседатели трябваше да бъдат освободени по време на процеса“, каза Киршнер, добавяйки, че е гледал дела с „най-строгите мерки за сигурност“ в окръг Колумбия.

„Имам още по-сериозно безпокойство за Доналд Тръмп, тъй като неговият обсег е толкова широк, последователите му са толкова яростни на моменти и толкова откъснати от реалността. Съжалявам, това е култ.“

H/T: Mediaite

Свързано...

DeSantis отказва среща с Байдън по време на посещението на президента във Флорида На фона на Идалия

Процесът за импийчмънт на Texas AG на Кен Пакстън ще тества щатските републиканци

Тръмп може да се нуждае от Върховния съд, за да каже, че опитът му за преврат не нарушава конституцията

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР